• Małża zielona nowozelandzka Perna Canaliculus (omułek zielonowargowy) liofilizowana 50 g NatVita

Symbol: 980F-791EE

Ekstrakt z małży nowozelandzkich Perna Canaliculus dostarcza składniki odżywcze do chrząstki. Jest źródłem wysoce skutecznych substancji o działaniu przeciwzapalnym, które odnawiają uszkodzoną tkankę kostną i stawową, oraz rozwiązują problemy związane ze zwyrodnieniem stawów. Sprawdza się w uzupełniającym leczeniu chorób reumatycznych i zwyrodnieniowych stawów. Zwiększa lepkość płynu maziowego (mazi stawowej), dzięki czemu poprawia się ruchomość stawów.

25.90
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Mało

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Ekstrakt z małży nowozelandzkich Perna Canaliculus dostarcza składniki odżywcze do chrząstki. Jest źródłem wysoce skutecznych substancji o działaniu przeciwzapalnym, które odnawiają uszkodzoną tkankę kostną i stawową, oraz rozwiązują problemy związane ze zwyrodnieniem stawów. Sprawdza się w uzupełniającym leczeniu chorób reumatycznych i zwyrodnieniowych stawów. Zwiększa lepkość płynu maziowego (mazi stawowej), dzięki czemu poprawia się ruchomość stawów. Pierwsi mieszkańcy Nowej Zelandii, Maorysi, znają i spożywają zielone małże Perna Canaliculus od setek lat. Właśnie ich sposób odżywiania łączony jest z tym, że nie występują wśród nich zachorowania na choroby artretyczne, które są częstą dolegliwością w innych rejonach świata i dotykają szczególnie osób w starszym wieku. Małże zielone zawdzięczają swoje właściwości odpowiednim  składnikom, które wzajemnie się uzupełniają. Mogą poszczycić się bogatą zawartością aminocukrów zwanych glukozaminoglikanami (GAG), fosfolipidów, steroli, aminokwasów, kwasów tłuszczowych typu omega-3, kwasu krzemowego, substancji mineralnych, pierwiastków śladowych (wapń, jod, żelazo, fosfor, potas, selen, sód, cynk) oraz witamin E, C, A, D1, D3, B1, B2, B6, B12 oraz B3, B5. Wszystkie one razem tworzą wyjątkowo skuteczny środek korzystnie działający przy; stanach zapalenych, alergiach i dusznościach oraz prawidłową pracę stawów.

Małże zielone są hodowane w specjalnie wyznaczonych miejscach u wybrzeży Nowej Zelandii, gdzie mogą przez wiele miesięcy rosnąć i czerpać dobroczynne składniki odżywcze z najczystszych wód Oceanu Spokojnego. Tylko odpowiedni i pieczołowicie przeprowadzony proces pozwala na zachowanie składników odżywczych oraz ich właściwości. Szczególnie istotna jest zawartość aminocukrów zwanych glukozaminoglikanami (GAG), które mają udział w budowie tkanki skóry, tkanki łącznej, chrząstek międzykostnych i płynów stawowych, dzięki którym stawy zachowują swoja ruchliwość.

Tajemnica zdrowych stawów
Prawidłowe funkcjonowanie organizmu zależy od sposobu odżywiania, dotyczy to także stawów, które poddawane są silnym obciążeniom podczas uprawiania sportu, pracy fizycznej, codziennej aktywności. W czasach kiedy ogólna jakość pożywienia spada, a tempo życia rośnie konieczne jest uzupełnienie diety o produkty bogate w proteiny, aminokwasy, kwasy tłuszczowe, odpowiednie mikroelementy oraz aminocukry, aby chronić, regenerować, zapobiegać zapaleniom stawów i zachować sprawność ruchową na dłużej. Wspomóc może właśnie systematyczne stosowanie proszku ze skorupy małży zielonej.

Właściwości proszku z małży zielonych:

— wspomaga leczenie artrozy i zapalenia stawów;

— wspomaga w regeneracji tkanki kostnej i stawów;

— zmniejsza bóle i obrzęk stawów;

— uzupełnia smarujące płyny stawowe;

— wspomaga w odnowie chrząstki stawowej;

— zmniejsza zesztywnienie i ból stawów;

— wskazany przy alergiach, egzemie i łuszczycy;

— zmniejsza duszności przy astmie i infekcjach dróg oddechowych;

— doskonałe uzupełnienie żywieniowe dla seniorów, sportowców oraz wszystkich, którzy chcą zadbać o swoje stawy i sprawność ruchową.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci