• Makaron pełnoziarnisty z ryżu brązowego świderki BIO 500 g Castagno

Symbol: 3FEA-517C0_20150627123728

Makaron z ryżu brązowego BIO to ciekawa propozycja dla osób, które unikają produktów zawierających gluten. Makaron ryżowy rurka wytwarzany jest z mąki ryżowej pochodzącej z upraw ekologicznych. Nie zawiera glutenu, dlatego może być zamiennikiem makaronu pszennego dla osób chorych na celiakię lub uczulonych na to białko.

   

14.20
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier DHL (Pobranie) 19
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Mało

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Makaron z ryżu brązowego BIO to ciekawa propozycja dla osób, które unikają produktów zawierających gluten. Makaron ryżowy rurka wytwarzany jest z mąki ryżowej pochodzącej z upraw ekologicznych. Nie zawiera glutenu, dlatego może być zamiennikiem makaronu pszennego dla osób chorych na celiakię lub uczulonych na to białko. Mąka ryżowa, choć nieco uboższa pod względem wartości odżywczych niż pełne ziarno, zawiera wiele cennych składników: białko (ok. 7,5 g/100 g), błonnik (1,9 g), potas (223 mg), fosfor (333 mg), wapń (23 mg), magnez (143 mg) i żelazo (1,4 mg), a także witaminy E i z grupy B. Medycyna chińska przypisuje ryżowi naturę termiczną neutralną i smak słodki; ma wzmacniać śledzionę-trzustkę, działać kojąco na żołądek, oczyszczać z toksyn i wzmacniać energię Qi. Z uwagi na wysoką zawartość witamin z grupy B ryż brązowy ma działać korzystnie na system nerwowy - uspokaja i pomaga zwalczać depresje.

Skład: mąka ryżowa z pełnego przemiału z ryżu pochodzenia włoskiego*

*składniki pochodzą z certyfikowanych upraw ekologicznych

Produkt może zawierać śladowe ilości pszenicy (pszenica), żyta, jęczmienia, owsa i soi.

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna: 1510 kJ / 357 kcal;

Tłuszcz: 3,0 g;

W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,80 g;

Węglowodany: 74,0 g;

W tym cukry: 2,80 g;

Błonnik: 3,00 g;

Białko: 6,90 g;

Sól: 0,00 g.

Kraj pochodzenia składników: Włochy

Castagno to tradycja i nowoczesność w jednym, to połączenie poszanowania natury i spełniania oczekiwań klientów, to najwyższej jakości ekologiczne surowce z których powstają słynne i smaczne makarony.

Castagno, firma rodzinna której historia rozpoczęła się ponad sto lat temu i która jako jedna z pierwszych we Włoszech postawiła na ekologiczna produkcję. Proste, smaczne receptury zapewniające bogactwo wyrafinowanych smaków w produktach tak włoskich, jak makarony. To dbałość o dobro i zaufanie klientów i przede wszystkim wysoka jakość produktów.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci