• Makaron orkiszowy spaghetti BIO 500 g Alce Nero

Symbol: 3FEA-517C0_20150524133632

Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki orkiszowej pochodzącej z upraw na Sycylii, Puglii, Basilicaty, Lacjum, Toskanii i Lombardii. Podstawowymi składnikami ciasta na makaron jest semolina, mąka która powstaje po zmieleniu ziaren pszenicy durum, oraz woda.       

9.90
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.5 kg

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki orkiszowej idealnie komponuje się z każdym sosem, można podawać go także z warzywami. Pszenica orkisz, z której produkowany jest makaron Alce Nero pochodzi z upraw na Sycylii, Puglii, Basilicaty, Lacjum, Toskanii i Lombardii. 

Przygotowanie: 100 g makaronu na 1 litr wody. Czas gotowania: 8 min. Polecany z sosami pomidorowymi Alce Nero. 

Składniki: mąka orkiszowa* 

*składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli IT CPB 4966 T 060018.

Wartość odżywcza w 100 g:

wartość energetyczna — 1496 kJ / 353 kcal

białko —  10,1 g

węglowodany —  74,0 g

tłuszcz —  1,8 g

błonnik — 3,4 g

sód — 0,002 g

Kraj pochodzenia składników: Włochy

Alce Nero to wyjątkowe stowarzyszenie, skupiające wyłącznie certyfikowanych ekologicznych rolników i producentów. Jego hasłem przewodnim jest nie tylko najwyższa jakość i gwarancja w 100% ekologicznego pochodzenia produktów, ale również niepowtarzalny smak.
Założona przez pionierów ekologii ponad 35 lat temu grupa Alce Nero & Mielizia, mimo szybkiego rozwoju i sukcesu jaki osiągnęła zarówno na rynku włoskim jak i zagranicznym, nadal pozostaje wierna pierwotnym ideałom. Skupia się przede wszystkim na promocji lokalnej, naturalnej uprawy i produkcji uwzględniającej sprawiedliwy handel i szczególną ochronę środowiska. Przez ponad 35 lat działalności stowarzyszenia, marka Alce Nero zdobyła liczne wyróżnienia oraz pozycję lidera na rynku bio żywności we Włoszech. Oryginalne receptury oraz najwyższa jakość podbijają również serca najbardziej wymagających konsumentów w Europie, Japonii i USA.

Żywność ekologiczna wytwarzana jest metodami naturalnymi w czystym i bezpiecznym środowisku, z szacunkiem dla zwierząt i ziemi. Ekologiczne metody wytwarzania nie zaburzają estetyki krajobrazu, zachowują różnorodność genetyczną w gospodarstwie, są "zdrowe" i nieszkodliwe dla zwierząt.
W gospodarstwie ekologicznym prowadzona jest ścisła kontrola sposobu produkcji, a nie tylko produktu końcowego. Funkcjonowanie systemu kontroli oraz certyfikacji jest gwarancją dla konsumenta, że produkty ekologiczne to produkty bezpieczne dla zdrowia.

 

ALCE NERO (włoskie produkty)

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci