• Makaron bezglutenowy kukurydziany z quinoa świderki 250 g SamMills

Symbol: 3FEA-517C0_20150903152915

Makaron bezglutenowy z mąki kukurydzianej z komosą ryżową to świetna propozycja nie tylko dla osób będących na diecie bezglutenowej. Quinoa, czyli komosa ryżowa uprawiana jest od tysiącleci w Ameryce Południowej. Nazywana jest nawet „złotem Inków". Quinoa to bogate źródło białka, błonnika pokarmowego i witamin z grupy B. Zawiera też kwas foliowy i wiele składników mineralnych, takich jak żelazo, magnez, potas, cynk i fosfor.    

6.20
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 3 dni
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier DHL (Pobranie) 19
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Mało
Waga 0.3 kg

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Makaron bezglutenowy z mąki kukurydzianej z komosą ryżową to świetna propozycja nie tylko dla osób bedących na diecie bezglutenowej. Quinoa, czyli komosa ryżowa uprawiana jest od tysiącleci w Ameryce Południowej. Nazywana jest nawet „złotem Inków". Quinoa to bogate źródło białka, błonnika pokarmowego i witamin z grupy B. Zawiera też kwas foliowy i wiele składników mineralnych, takich jak żelazo, magnez, potas, cynk i fosfor.

Makaron Sam Mills posiada certyfikat bezglutenowy, czyli znak przekreślonego kłosa. Znak ten gwarantuje pewność, wiarygodność oraz bezpieczeństwo produktu. Posiada także znak koszerności, czyli produktu zgodnego z przepisami żydowskimi.

Makaron jest przeznaczony jest dla osób stosujących dietę bezglutenową i dla wszystkich, którzy dbają o zdrowie i dobrą kondycję fizyczną.

Spożywany tego typu makaron zapobiega postępowaniu celiakii oraz utrzymuje jelito cienkie w prawidłowym stanie. Poza tym makaron z kukurydzy polecany jest sportowcom i osobom prowadzącym aktywny tryb życia, ponieważ łatwo się trawi i poprzez niezaleganie w jelitach poprawia wchłanianie witamin i składników mineralnych.

Makaron nie zawiera cholesterolu i jajek. Zatem można go polecić osobom, które mają zbyt wysokie stężenie cholesterolu we krwi. Jednocześnie niski indeks glikemiczny, który jest ważnym elementem diety dla diabetyków oraz osób chcących zrzucić zbędne kilogramy. 

Makaron świetnie sprawdza się w takich daniach jak: pasty sałatki, zapiekanki oraz zupy.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci