• Makaron bezglutenowy kukurydziano—ryżowy fusilli BIO 250g Alce Nero

Symbol: 3FEA-517C0_20160229212010

Makaron kukurydzianoryżowy fusilli to ciekawa propozycja dla osób, które unikają produktów zawierających gluten. Jest wyrabiany z najwyższej jakości składników, bez dodatku jaj.

   

8.30
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier DHL (Pobranie) 19
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Średnia dostępność

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Makaron kukurydziano—ryżowy fusilli Alce Nero to ciekawa propozycja dla osób, które unikają produktów zawierających gluten. 

Skład: mąka kukurydziana*(80%), mąka ryżowa*(20%)

* składniki pochodzą z certyfikowanych upraw ekologicznych

 

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna: 1499 kJ / 353 kcal
Tłuszcz: 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 77 g
w tym cukry: 2 g
Białko: 7 g
Sól: 0,05 g
Błonnik: 1 g

 

Kraj producenta: Włochy 
Kraj pochodzenia składników: Włochy 
 

Alce Nero to wyjątkowe stowarzyszenie, skupiające wyłącznie certyfikowanych ekologicznych rolników i producentów. Jego hasłem przewodnim jest nie tylko najwyższa jakość i gwarancja w 100% ekologicznego pochodzenia produktów, ale również niepowtarzalny smak.
Założona przez pionierów ekologii ponad 35 lat temu grupa Alce Nero & Mielizia, mimo szybkiego rozwoju i sukcesu jaki osiągnęła zarówno na rynku włoskim jak i zagranicznym, nadal pozostaje wierna pierwotnym ideałom. Skupia się przede wszystkim na promocji lokalnej, naturalnej uprawy i produkcji uwzględniającej sprawiedliwy handel i szczególną ochronę środowiska. Przez ponad 35 lat działalności stowarzyszenia, marka Alce Nero zdobyła liczne wyróżnienia oraz pozycję lidera na rynku bio żywności we Włoszech. Oryginalne receptury oraz najwyższa jakość podbijają również serca najbardziej wymagających konsumentów w Europie, Japonii i USA.

Żywność ekologiczna wytwarzana jest metodami naturalnymi w czystym i bezpiecznym środowisku, z szacunkiem dla zwierząt i ziemi. Ekologiczne metody wytwarzania nie zaburzają estetyki krajobrazu, zachowują różnorodność genetyczną w gospodarstwie, są "zdrowe" i nieszkodliwe dla zwierząt.

W gospodarstwie ekologicznym prowadzona jest ścisła kontrola sposobu produkcji, a nie tylko produktu końcowego. Funkcjonowanie systemu kontroli oraz certyfikacji jest gwarancją dla konsumenta, że produkty ekologiczne to produkty bezpieczne dla zdrowia.
 
 
ALCE NERO (włoskie produkty)

 

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci