• Mąka z pestek dyni 300 g Szarłat

Symbol: 9E6A-281CB_20150212105221

Mąka z pestek dyni jest produktem powstałym w wyniku przemiału odtłuszczonych pestek dyni. Jest bogatym źródłem łatwo strawnego białka oraz błonnika, który wspiera poprawne funkcjonowanie jelit, pomaga kontrolować poziom glukozy we krwi i zapewnia uczucie sytości na dłużej, dzięki czemu uczestniczy w utrzymaniu masy ciała.  

7.40
Do końca promocji pozostało:
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 3 dni
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.35 kg

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Mąka z pestek dyni Szarłat jest produktem powstałym w wyniku przemiału odtłuszczonych pestek dyni. Jest bogatym źródłem łatwo strawnego białka oraz błonnika, który wspiera poprawne funkcjonowanie jelit, pomaga kontrolować poziom glukozy we krwi i zapewnia uczucie sytości na dłużej, dzięki czemu uczestniczy w utrzymaniu masy ciała.

Mąka z pestek dyni zawiera:

— witaminy B1, która jest niezbędna dla prawidłowej pracy serca i układu nerwowego oraz B2, która pomaga zachować zdrowie skóry i błon śluzowych oraz wspomaga funkcjonowanie i sprawność umysłu;

— fosfor — niezbędny do budowy kości, zębów i błon wszystkich komórek organizmu oraz uczestniczący w metabolizmie;

— magnez — istotny dla prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego, mięśni (w tym mięśnia sercowego) oraz dla równowagi elektrolitowej; magnez jest potrzebny do budowy kości i zębów, poprawia pamięć i zdolność uczenia się, pomaga usunąć zmęczenie i osłabienie oraz chronić organizm przed negatywnymi skutkami stresu;

— żelazo — niezbędne w procesie tworzenia krwi i transporcie tlenu. Uczestniczy w metabolizowaniu leków i innych substancji w organizmie a także rozwoju umysłowym;

— cynk — konieczny do funkcjonowania układu odpornościowego i sprawności umysłu, podziału i ochrony komórek przed wolnymi rodnikami, ponad to pomaga w utrzymaniu zdrowia skóry, gojeniu się ran oraz budowie i utrzymaniu mocnych kości;

— selen — pierwiastek istotny dla ochrony komórek i usuwania wolnych rodników. Jest niezbędny do wytwarzania hormonów tarczycy i prawidłowego działania systemu odpornościowego.

Ponad to pestki dyni:

— wzmacniają układ odpornościowy,

— pobudzają trawienie i oczyszczają jelita,

— pomagają zredukować tkankę tłuszczową,

— obniżają poziom tłuszczów we krwi,

— wzmacniają osłonki włókien nerwowych, działając uspokajająco,

— działają moczopędnie, pomagają w dolegliwościach nerek i gruczołu krokowego.

Pestki dyni mają działanie przeciwzapalne i przeciwpasożytnicze. Ze względu na znaczącą zawartość cynku nasiona dyni stosuje się w leczeniu chorób skórnych takich jak trądzik, opryszczka, a także przy wrzodach żołądka i trudno gojących się ranach. Pomagają przy stanach zapalnych błon śluzowych, wypadaniu włosów i łamliwości paznokci.

Wartość energetyczna w 100 g: 509,00 kcal

Białko w 100 g: 57,90 g

Węglowodany w 100 g: 7,60 g

w tym cukry: 2,30 g

Błonnik: 47,60 g

Tłuszcz w 100 g: 8,50 g

Kwasy tłuszczowe nasycone: 1,50 g

Składniki mineralne:

Cynk: 7,60 mg

Selen:12,6 

Produkt polecany dla wegetarian i wegan.

 

Szarłat

 

 
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci