• Mąka z konopi BIO 400 g Bio Planet

Symbol: CD7A-6865E_20170308162724

Ekologiczna mąka konopna to bardzo drobno zmielone ziarna konopii. Konopie stanowią doskonałe, wysokobiałkowe pożywienie. Nie zawierają cholesterolu i niezdrowych kwasów nasyconych. Białka (edestyny) zawierają wszystkie niezbędne aminokwasy w odpowiednich proporcjach. Dodatkowo jedna trzecia zawartości nasion to węglowodany, oraz 5o% błonnika, który usprawni pracę całego układu pokarmowego.

14.90
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Mało

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Ekologiczna mąka konopna to bardzo drobno zmielone ziarna konopii. Konopie stanowią doskonałe, wysokobiałkowe pożywienie. Nie zawierają cholesterolu i niezdrowych kwasów nasyconych. Białka (edestyny) zawierają wszystkie niezbędne aminokwasy w odpowiednich proporcjach. Dodatkowo jedna trzecia zawartości nasion to węglowodany, oraz 50% błonnika, który usprawni pracę całego układu pokarmowego. Charakteryzuje się lekko orzechowym smakiem i aromatem. Polecamy jako dodatek do wypieków, placków, naleśników, deserów, jogurtów, a także do doprawiania zup i sosów.

Konopie zawierają:

— okwasy Omega-3 oraz Omega-6, czyli tłuszcze wspomagające funkcjonowanie mózgu, balans hormonalny, energię organizmu, zdrowie skóry, włosów oraz paznokci;

— GLA (kwas gamma linolenowy) powstały z rozbicia tłuszczy Omega-6 zawarty w niewielu pokarmach, który jest zalecany osobom cierpiącym na egzemę, astmę oraz zespół napięcia miesiączkowego PMS;

— 35% protein, w tym kluczowe aminokwasy potrzebne do wzrostu, naprawy oraz wzmocnienia mięśni — zawartość protein sprawia również, iż są korzystne dla utrzymywania stabilnego poziomu cukru we krwi;

— włókna potrzebne dla funkcjonowania jelit oraz wydalania nadmiaru cholesterolu z organizmu;

— minerały takie jak potas, żelazo, wapń oraz magnez, które są istotne dla zdrowia kości, mięśni, nerwów oraz układu krążenia;

— ziarna konopi są również bogatym źródłem witamin z grupy B oraz witaminy E.

Mąka świetnie nadaje się do pieczenia (jako dodatek w ok. 10%) i gotowania, doskonale poprawia smak potraw swoim delikatnym, orzechowym smakiem. 

Nadaje się do słodkich jak i słonych wypieków, a zwłaszcza do wypieku chleba (ok 10% całej masy), także do zagęszczania sosów i do panierek.

Skład: mąka konopna*

*produkt rolnictwa ekologicznego

 

Wartość energetyczna — 1296 kJ / 312 kcal

 

Tłuszcz — 8,6 g

 

 w tym kwasy tłuszczowe nasycone — 1,2 g

 

Węglowodany — 3,2 g

 

w tym cukry — 3,2 g

 

Błonnik — 41 g

 

Białko — 35 g

 

Sól — 0 g

 

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci