• Mąka owsiana pełnoziarnista BIO 1 kg Bio Planet

Symbol: 841B-13623_20150611113506

Mąka owsiana z pełnego przemiału ma mocny, zdecydowany smak. Jest bogata w błonnik, żelazo i zdrowe tłuszcze roślinne. Doskonale nada się do wypieków i słodkości oraz jako dodatek do pełnoziarnistego chleba. 

9.90
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Średnia dostępność
Waga 1.1 kg

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Ekologiczna mąka owsiana uzyskana jest w wyniku zmielenia ziaren owsa, pozbawionych zewnętrznej, twardej okrywy. Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego. To ciekawa i smaczna alternatywa dla osób, które unikają glutenu w diecie. Ma mocny, owsiany smak. Jest bogata w żelazo i zdrowe tłuszcze roślinne.
Owies to ziarno bogate w błonnik, składnik, który nie ma wartości odżywczej, ale dzięki temu, ze lekko pęcznieje w żołądku, daje poczucie sytości. Najwięcej błonnika i minerałów jest w zewnętrznej części ziaren, dlatego też mąka owsiana razowa jest zdrowsza od klasycznej mąki mąki białej. Nie powinno jej więc zabraknąć także w diecie osób będących na diecie, a także dzieci i rekonwalescentów. 

Polecamy do wypieku pieczywa mieszanego w połączeniu z mąką pszenną lub żytnią w celu wzbogacenia smaku i poprawienia tekstury. Można ją wykorzystać również do wyrobu blinów, placków. Doskonale nada się do wypieków i słodkości oraz jako dodatek do pełnoziarnistego chleba. Idealna na naleśniki :)

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna1479 kJ / 351 kcal

Tłuszcz7,1 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone1,4 g

Węglowodany56 g

w tym cukry 1,1 g

Błonnik9,7 g

Białko11 g

Sól: 0,02 g

Składniki: mąka owsiana wysokobłonnikowa* 100%

*certyfikowany składnik ekologiczny

Sposób przechowywania: przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Informacja alergiczna: Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci