
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
- Kategorie
-
Mąka orkiszowa jasna typ 550 BIO 4 kg Bio Harmonie


Ekologiczna mąka orkiszowa otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz. Orkisz jest starą odmianą pszenicy. W starożytności ceniony za swoje walory odżywcze. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm.
Ekologiczna mąka orkiszowa o przemiale 550 może być stosowana samodzielnie lub w połączeniu z innymi mąkami do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek. Również do przygotowywania naleśników lub do zagęszczania zup i sosów.
Wysyłka w ciągu | 7 dni (Produkt na zamówienie) |
Cena przesyłki | 12.6 |
Dostępność |
Mało
|
Waga | 4.2 kg |
Kod kreskowy | |
EAN |
Zamówienie telefoniczne: 508 385 661
Zostaw telefon |
Ekologiczna mąka orkiszowa otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz. Orkisz jest starą odmianą pszenicy. W starożytności ceniony za swoje walory odżywcze. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm.
Ekologiczna mąka orkiszowa o przemiale 550 może być stosowana samodzielnie lub w połączeniu z innymi mąkami do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek. Również do przygotowywania naleśników lub do zagęszczania zup i sosów. Orkisz jest starą odmianą pszenicy. Ma łagodny, przyjemny smak i jest łatwostrawny. To naturalny środek znakomicie poprawiający nastrój i pozytywnie oddziałujący na psychikę. Ziarno orkiszu zawiera duże ilości białka, błonnika, nienasyconych kwasów tłuszczowych, węglowodanów, witamin, biopierwiastków. Wzmacnia ciało, pomaga przy zmęczeniu, spadku wydolności, problemach z sercem i układem krążenia, przy angina pectoris, alergiach, utrudnionej przemianie związków wapnia, przy wzmożonej podatności na infekcje, chorobach wątroby i nerek.
Działa "rozgrzewająco", wspomaga krążenie. Jest zbożem bogatym w zdrowe dla organizmu tłuszcze, więc przyczynia się do poprawy funkcjonowania systemu nerwowego. Dzięki zawartości podstawowych aminokwasów jest wysokowartościowy, usprawnia prawidłowe trawienie. Pomaga także w budowie tkanki mięśniowej. Obniża poziom cholesterolu, zapobiega kamicy żółciowej, zmniejsza zapotrzebowanie na insulinę.
Orkisz wzmacnia narządy zmysłów, a także spowalnia procesy starzenia się. Orkisz, jako pokarm dodający sił, cenili sobie słynący z waleczności Germanie zamieszkujący w dawnych czasach Europę.
Spożywany trzy razy dziennie w połączeniu z określonym sposobem odżywiania zwiększa odporność i usuwa toksyny.
Systematycznie stosowana dieta orkiszowa regeneruje cały organizm, przywracając zdrowie. Stanowi znakomite pożywienie dla pacjentów poddawanych intensywnej opiece medycznej, wcześniaków i chorowitych niemowląt.
Skład: mąka orkiszowa typ 550* 100% składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli.
Informacja alergiczna: produkt zawiera alergen: gluten.
Kraj producenta: Czechy








- Producenci