• Mąka kukurydziana gładka bezglutenowa BIO 4 kg Bio Harmonie

Symbol: A3CA-952C7_20160307143224

Ekologiczna mąka kukurydziana charakteryzuje się szerokim zastosowaniem w żywieniu, szczególnie w diecie bezglutenowej. Ze względu na wysoką zawartość skrobi, mąka kukurydziana polecana jest do wypieku ciast, babeczek i wafli. Wpływa na powstanie drobnych porów w strukturze ciasta, a tym samym na jego lekkość i na powstanie ładnego złotego koloru. Doskonale nadaje się do zagęszczania zup i sosów.  

24.90
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska Paczka+ 35
Poczta Polska (Pobranie) 40
Dostępność Mało
Waga 4.2 kg

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Ekologiczna mąka kukurydziana charakteryzuje się szerokim zastosowaniem w żywieniu, szczególnie w diecie bezglutenowej. Ze względu na wysoką zawartość skrobi, mąka kukurydziana polecana jest do wypieku ciast, babeczek i wafli. Wpływa na powstanie drobnych porów w strukturze ciasta, a tym samym na jego lekkość i na powstanie ładnego złotego koloru. Doskonale nadaje się do zagęszczania zup i sosów.

Kukurydza stanowi dobre źródło białka, błonnika, witamin: A, B, E, B1, PP, a także minerałów niezbędnych dla sprawnego funkcjonowania, takich jak: magnez, potas, fosfor oraz mikroelementów, m.in. selenu i kobaltu. Zawiera betakaroten, który nadaje skórze piękny, brzoskwiniowy odcień i jest mocnym przeciwutleniaczem. Jest polecana osobom osłabionym i cierpiącym na niedokrwistość. Kukurydza wzmacnia odporność organizmu i chroni go przed drobnoustrojami.

Przepis na tortille: 

Składniki: 1 szklanka mąki kukurydzianej, 0,5 szklanki mąki pszennej, sól, łyżka masła, oliwa z oliwek.

Sposób przygotowania: Mąkę kukurydzianą i pszenną przesiewamy, dodajemy rozpuszczone masło oraz sól. Zagniatamy ciasto, formujemy kuleczki (wielkości orzecha włoskiego), owijamy w folie i wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę. Piekarnik podgrzewamy do 180 stopni. Formujemy bardzo cienkie placki i każdy smarujemy oliwą z oliwek. Placuszki opiekamy do momentu aż nabiorą złotego koloru. Tortille możemy podawać z sosem czosnkowym lub salsą. 

Skład: 100% mąka kukurydziana gładka

Produkt rolnictwa ekologicznego, bezglutenowy.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci