• Maca żółta 100 g BIO sproszkowana, żelatynizowana — wyciąg 5:1 NatVita

Symbol: 7EB7-42449

Żelatynizowana maca jest łatwiej rozpuszczalna i lepiej przyswajalna przez organizm na skutek rozbicia cząsteczek skrobi. Nie zawiera żelatyny. Maca jest adaptogenem — działa w wyjątkowy sposób, dzięki czemu jest bardzo bezpieczna. Pobudza naturalną produkcję hormonów. Spowalnia proces starzenia zarówno u kobiet jak i u mężczyzn. 

Brak towaru
27.00
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Brak towaru
Waga 0.11 kg
Zostaw telefon

Maca jest uprawianą od przeszło 2000 lat rośliną z rodziny kapustowatych. Jej niezwykle wytrzymała struktura pozwala przetrwać trudne warunki klimatyczne takie jak: silne wiatry, wysoka temperatura czy też silne działanie promieni UV. W rodzimym Peru gdzie jest hodowana już dawno wykryto jej niezwykłe działanie. Maca dodaje energii fizycznej i psychicznej, zwiększa tolerancję na stres. 

Regularnie stosowana poprawia napięcia zwiotczałych mięśni, wzmacnia także włosy i paznokcie. Reguluje problemy trawienne. Maca działa w wyjątkowy sposób dzięki czemu jest bezpieczna. Pobudza naturalną produkcję hormonów i poprawia libido. Jest idealnym rozwiązaniem, by spowolnić proces starzenia zarówno u kobiet jak i mężczyzn. Jest też świetną alternatywą dla hormonalnej terapii zastępczej, która od wielu lat jest przedmiotów sporów dotyczących jej szkodliwości.

Jednym z głównych argumentów jest fakt, że jest to produkt w pełni naturalny, dzięki czemu nie ma ryzyka jego przedawkowania. A drugim powinien być cały szereg dolegliwości na które działa. Maca jest adaptogenem.

Żelatynizowana maca jest łatwiej rozpuszczalna i lepiej przyswajalna przez organizm na skutek rozbicia cząsteczek skrobi. Nie zawiera żelatyny.

 

Istnieje możliwość zamówienia korzenia macy w większych opakowaniach: 250 g, 500 g i 1000 g.

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna: 355,3 kcal/1500,78 kJ

Białko: 13,52 g

Węglowodany: 74,24 g

Tłuszcz: 0,47 g

 

Maca jako adaptogen:

W latach 30-tych XX wieku rosyjscy naukowcy zajmujący się medycyną roślinną wprowadzili termin „adaptogen" w odniesieniu do roślin wykazujących korzystny wpływ na organizm, nie objawiając przy tym żadnych skutków ubocznych. Zgodnie z tą definicją adaptogen to substancja, która wzmaga niespecyficzną odporność organizmu, ułatwiając jego adaptację do stresu środowiskowego.

Układ endokrynny jest systemem kontrolnym pracującym w oparciu o gruczoły wytwarzające chemiczne przekaźniki zwane hormonami, warunkujące prawidłowy przebieg funkcji życiowych. 
Hormony wydzielane są bezpośrednio do krwiobiegu, a następnie transportowane do odpowiednich komórek i narządów. Lekarze i naukowcy uznają Macę za jeden z najlepszych naturalnych regulatorów wspomagających układ endokrynny. 

Co ważne Maca nie wpływa na zmianę poziomu hormonów w krwiobiegu. Jej działanie sprowadza się do dostarczenia niezbędnych składników odżywczych, będących swoistym „paliwem" napędzającym system endokrynny, umożliwiając produkcję hormonów w ilościach zaspokajających indywidualne potrzeby organizmu.

 

NatVita.pl

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci