• MAKARON (Z PŁASKURKI) PEŁNOZIARNISTY MUSZLA GNOCCHI SARDI BIO 250 g - FABIJAŃSCY

Symbol: 5903031220346
Ilość w opakowaniu zbiorczym 8
Brak towaru
4.51
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Brak towaru
Waga 0.28 kg
Zostaw telefon
SKŁADNIKI
maką z pszenicy płaskurki* pełnoziarnistej, woda źródlana (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Ekologiczna mąka z certyfikowanych upraw oraz naturalna woda źródlana, krystalicznie czysta, ze źródła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach, naturalnie filtrowana przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 mln lat.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1470 kJ / 352 kcal
Tłuszcz: 2,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 65 g
w tym cukry: 3,4 g
Błonnik: 6,9 g
Białko: 13,6 g
Sól: 0,002 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie makaronu 4-5 litrów. Wody ma być tyle, by makaron podczas gotowania pływał swobodnie. Osól wode jak lubisz, dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do mocno gotującej się wody wrzuć makaron, zamieszaj i gotuj do miękkości - 11-13 min., al dente -8-9 min. W trakcie gotowani nie mieszaj makaronu. Odcedź, przelej zimną wodą i rozkoszuj się smakiem wspaniałego makaronu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci