• Kaszka manna orkiszowa BIO 500 g Bio Harmonie PRO-BIO

Symbol: A3CA-952C7

Kasza orkiszowa ma łagodny i przyjemny smak, przy tym jest lekkostrawna, a jej składniki dobrze przyswajalne. Jest wyjątkowo pożywna i na długo daje uczucie sytości. Stanowi dobre źródło białka, błonnika, nienasyconych kwasów tłuszczowych i witamin. Orkisz i jego przetwory są zalecane jako panaceum na liczne schorzenia, m.in. przy cukrzycy, alergiach, osłabieniu odporności oraz przy chorobach nerek i wątroby.     

5.60
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.5 kg

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Ekologiczna kasza orkiszowa jest produkowana z ziarna orkiszu, lekkostrawnego i łatwo przyswajalnego zboża. Orkisz wzmacnia ciało, pozytywnie wpływa na krążenie krwi. Zaleca się go przy przemęczeniu, alergiach oraz chorobach wątroby i nerek, zapobiega też powstawaniu kamieni żółciowych. Dieta oparta na orkiszu pozwala obniżyć poziom cholesterolu we krwi. Posiada optymalną zawartość jakościową i ilościową składników tj. białko, błonnik, węglowodany, sole mineralne, pierwiastki śladowe, elektrolity, nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy i biopierwiastki. Orkisz wzmacnia organizm, oczyszcza z toksyn oraz spowalnia procesy starzenia. 

Kasza orkiszowa ma łagodny i przyjemny smak, przy tym jest lekkostrawna, a jej składniki dobrze przyswajalne. Stanowi dobrą bazę kaszek mlecznych, puddingów, deserów z dodatkiem owoców, ale sprawdzi się także jako dodatek obiadowy. Polecana jest również do zagęszczania zup i potraw jednogarnkowych. Stanowi podstawę słynnej zupy orkiszowej wg receptury św. Hildegardy z Bingen.

Jest wyjątkowo pożywna i na długo daje uczucie sytości. Stanowi dobre źródło białka, błonnika, nienasyconych kwasów tłuszczowych i witamin.  

Orkisz i jego przetwory są zalecane jako panaceum na liczne schorzenia, m.in. przy cukrzycy, alergiach, osłabieniu odporności oraz przy chorobach nerek i wątroby. 

Produkt rolnictwa ekologicznego.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci