• Kasza manna owsiana pełnoziarnista (grysik) 400 g Niro

Symbol: A3CA-952C7_20180307164051

Kasza owsiana ma łagodny i przyjemny smak, przy tym jest lekkostrawna, a jej składniki dobrze przyswajalne. Stanowi dobrą bazę kaszek mlecznych, puddingów, deserów z dodatkiem owoców, ale sprawdzi się także jako dodatek obiadowy. Polecana jest również do zagęszczania zup i potraw jednogarnkowych. Jest wyjątkowo pożywna i na długo daje uczucie sytości. Stanowi dobre źródło białka, błonnika, nienasyconych kwasów tłuszczowych i witamin. Zawiera gluten, co jest jej zaletą w przygotowywaniu puddingów i legumin, czy popularnej, gęstej kaszki manny z owocami. Doskonale sprawdza się również jako dodatek do zup, ciast, wypieków i zapiekanek. 

7.20
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier DHL (Pobranie) 19
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.5 kg

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Kaszka owsiana ma łagodny i przyjemny smak, przy tym jest lekkostrawna, a jej składniki dobrze przyswajalne. Stanowi dobrą bazę kaszek mlecznych, puddingów, deserów z dodatkiem owoców, ale sprawdzi się także jako dodatek obiadowy. Polecana jest również do zagęszczania zup i potraw jednogarnkowych. Jest wyjątkowo pożywna i na długo daje uczucie sytości. Stanowi dobre źródło białka, błonnika, nienasyconych kwasów tłuszczowych i witamin. Zawiera gluten, co jest jej zaletą w przygotowywaniu puddingów i legumin, czy popularnej, gęstej kaszki manny z owocami. Doskonale sprawdza się również jako dodatek do zup, ciast, wypieków i zapiekanek. 

Składniki: pełnoziarnista kasza manna owsiana* (100%)

*certyfikowany składnik ekologiczny

Sposób przygotowania kaszki manny na mleku: 

Gotować w proporcji 1 lub 2 kopiaste łyżki kaszy manny na 250 ml mleka lub wody (w zależności od preferowanej konsystencji)

Odmierzamy 250 ml mleka, trochę odlewamy do szklanki i mieszamy z kaszą manną. Pozostałe mleko zagotowujemy, wlewamy roztwór z kaszą manną stale mieszając, aby nie zrobiły się grudki. Gotujemy 3—5 min. do zgęstnienia. Gotowe danie podajemy z syropem lub musem owocowym.

Wartość odżywcza:
Wartość energetyczna: 1378 kJ / 328 kcal
Tłuszcz: 7,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:  1,4 g
Węglowodany: 55,7 g
w tym cukry: 1,3 g
Błonnik: 9,7 g
Białko: 10,7 g
Sól: 0,02 g

Produkt rolnictwa ekologicznego. Z pełnego przemiału.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci