• Karob w proszku BIO 200 g BioVegan

Symbol: 08E0-8331D_20141109191348

Karob Bio marki Biovegan (mączka Chleba Swiętojańskiego) to zmielone oraz pozbawione nasion strąki drzewa karobowego, zwanego inaczej szarańczynem strąkowym. Po zmieleniu i wysuszeniu strąki szarańczynu (zwane inaczej chlebem świętojańskim) mają ciemnobrązową barwę i mogą stanowić substytut tradycyjnego kakao. Ekologiczny karob marki Biovegan posiada przyjemny, silny aromat i jest naturalnie słodki, ma smak nieco podobny do karmelu.

14.20 -9% 12.90
Do końca promocji pozostało:
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.3 kg

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Karob Bio marki Biovegan (mączka Chleba Swiętojańskiego) to zmielone oraz pozbawione nasion strąki drzewa karobowego, zwanego inaczej szarańczynem strąkowym. Po zmieleniu i wysuszeniu strąki szarańczynu (zwane inaczej chlebem świętojańskim) mają ciemnobrązową barwę i mogą stanowić substytut tradycyjnego kakao. Ekologiczny karob marki Biovegan posiada przyjemny, silny aromat i jest naturalnie słodki, ma smak nieco podobny do karmelu.

Skład: karob* proszek 100%.
* składnik z kontrolowanych upraw ekologicznych

Wartość energetyczna: 1388 kJ / 329 kcal;

Tłuszcz: 0,2 g;

w tym kwasy nasycone: < 0,2 g;

Węglowodany: 68,7 g;

w tym cukry: 28,3 g;

Błonnik: 17 g;

Białko: 4,5 g;

Sól: 0,02 g.

 
Karob Bio marki Biovegan jest idealny dla dzieci oraz osób z alergiami. Zawiera dużo błonnika i mało tłuszczu, nie zawiera kofeiny oraz teobrominy, obecnych w kakao. Charakteryzuje się bardzo wysokim stopniem czystości. Nie posiada w swoim składzie laktozy, kofeiny, jaj, soi, orzechów, sezamu, jest wegetariański i wegański.
 
Jedzenie karobu ma wiele korzyści: wzbogacamy dietę, dostarczamy sobie potasu, magnezu, wapnia, błonnika w naturalnej i łatwo przyswajalnej formie.
 
Oprócz tego, że ekologiczny karob jest doskonałym zamiennikiem kakao jest używany także jako zagęstnik w wielu produktach spożywczych, również dla osób bez alergii pokarmowych. 
 
Karob możemy dodawać do ciast, ciasteczek, budyniu, wypieków domowych, do picia. Karob jest też stosowany do wypieku domowego chleba razowego — jako dodatek do ciasta. Można karobem urozmaicić ciasto naleśnikowe albo dodać do lodów. Karob Bio marki Biovegan jest idealny także do polew i wszystkich słodkich deserów. Aby otrzymać pyszny napój należy użyć 1—2 łyżeczki karobu na 200 ml wody lub napoju roślinnego.

Kraj pochodzenia: Niemcy

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci