• Kapsułki z czerwonym olejem palmowym nierafinowanym BIO z upraw Fair Trade 90 sztuk (500 mg) 60 g Sanct Bernhard

Symbol: 3748-214F9

Czerwona palma dostarcza dużo karotenu, witaminy E oraz koenzym Q10. Omega-3 i omega-6, należą do grupy kwasów wielonienasyconych bez których organizm ludzki nie może funkcjonować. Nasz organizm otrzymując odpowiednią porcję omega-3 i omega-6 — powinien także otrzymać odpowiednią dawkę karotenu i witaminy E, koenzym Q10 aby wszystkie procesy biochemiczne zachodziły prawidłowo.

34.90
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 3 dni
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.2 kg

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Czerwony olej palmowy BIO wykazuje silne działanie antyoksydacyjne, chroniąc komórki przed działaniem wolnych rodników.

To doskonałe źródło naturalnych witamin i minerałów:

— kompletnej witaminy E we wszystkich 8 frakcjach (4 x tokoferole i 4 x tokotrienole) oraz

— naturalnego karotenu(m.in. alpha—, beta—, gamma—karoten, likopen, luteina, zeaksantyna)

W pełni naturalny suplement z BIO czerwonego oleju palmowego!

Czerwona palma dostarcza dużo karotenu, witaminy E oraz koenzym Q10. Omega-3 i omega-6, należą do grupy kwasów wielonienasyconych bez których organizm ludzki nie może funkcjonować. Nasz organizm otrzymując odpowiednią porcję omega-3 i omega-6  powinien także otrzymać odpowiednią dawkę karotenu i witaminy E, koenzym Q10 aby wszystkie procesy biochemiczne zachodziły prawidłowo.
 
Czerwona palma to nie tylko bogatctwo beta-karotenu lecz cała gama karotenoidów. Olej palmowy czerwony zawiera 10 razy więcej karotenu niż marchewka i 30 razy więcej niż pomidor. Z wyliczeń wynika że istnieje około 600 rodzajów karotenów. Olej palmowy czerwony zawiera wiele z nich: Likopen, Luteina, Zeaksantyna Kryferole, tokotrienole, zeaksantyna, likopenptokantyna, Alpha- i Beta-karoten. Badania dowodzą że cała gama karotenu ma dużo lepszy  wpływ na nasz organizm aniżeli suplement diety (wyizolowany syntetyczny karoten, który może nam zaszkodzić).

Czerwona palma stosowana  w diecie dostarcza nie tylko karotenu ale również dużą dawkę witaminy E. Witamina E to nazwa dwóch grup: tocotrienole (63%) i tocoferole (37%), każda grupa posiada 4 formy: alpha, beta , delta, gamma.
Większość kapsułek zawiera tylko wyizolowany pojedynczy składnik — alpha tocopherol. Dlatego olej palmowy czerwony jest tak wartościowy. Naturalna wit. E jest o wiele lepsza niż syntetyczna. Alpha Tocotrienole chronią nasz organizm przed wolnymi rodnikami  40  60 razy lepiej, a niżeli alpha tocophenole.
 
Czerwona palma prócz karotenu i wit. E zawiera także koenzym Q10, który jest  odpowiedzialny za prawidłowe funkcjonowanie poszczególnych narządów (serce, mózg wątroba) dodając komórkom energii. Nasz organizm potrzebuje tłuszczów. Zdrowe tłuszcze mają ogromny wpływ na wszystkie przemiany biochemiczne w organizmie ludzkim.

Olej z miąższu czerwonej palmy na zimno tłoczony. Dzięki temu jego cenne składniki i unikalny smak są bardzo dobrze zachowane. W formie płynnej — doskonały do smażenia, duszenia oraz do smarowania pieczywa. Olej palmowy czerwony (olej z czerwonej palmy) wyprodukowany został z miąższu owoców palmy oleistej, które zawierają bardzo dużo oleju jadalnego. Olej palmowy czerwony jest bardzo łatwostrawny, dobrze przyswajalny, hipoalergiczny, bez glutenu i bez alergenów. Polecany szczególnie osobom dbającym o zdrowe odżywianie.

Zdrowotne aspekty oleju palmowego były prze kilka ostatnich dekad badane z dużą atencją. W konsekwencji, olej palmowy wysuwa się na prowadzenie — ma przewagę nad większością obecnie używanych tłuszczów i olejów. Oto niektóre z opublikowanych w najnowszych badaniach korzyści płynących z używania oleju palmowego:

— Pomaga w zapobieganiu chorób serca;

— Poprawia krążenie;

— Ma udział w ochronie przed wieloma formami raka, a tym rakiem piersi;

— Poprawia kontrolę poziomu cukru przy cukrzycach;

— Poprawia przyswajalność witamin i minerałów;

— Pomaga w przeciwdziałaniu i walce z niedożywieniem;

— Zachowuje jakość w wysokich temperaturach;

— Nie zawiera kwasów tłuszczowych trans ani cholesterolu;

— Wspomaga zdrowe funkcjonowanie płuc;

— Wspomaga zdrowie oczu;

— Chroni wątrobę;

— Pomaga chronić przed zaburzeniami psychicznymi, w tym przed chorobą Alzheimera;

— Dostarcza bogatego, naturalnego źródła antyoksydantów;

— Jest najbogatszym źródłem witaminy E i beta-karotenu;

— Jest największym naturalnym źródłem korzystnych dla zdrowia tokoferoli;

— Stabilizuje komórki i tkanki;

— Chroni przed niszczącym działaniem utleniania lipidów;

— Pomaga zapobiegać przedwczesnemu starzeniu.


Po otwarciu przechowywać w lodówce. Bezpieczny dla zdrowia i środowiska surowiec pochodzi z ekologicznych upraw w Ekwadorze. BIO Olej palmowy wspiera również zrównoważony handel w projekcie Fair Trade „Fair for Life".              

Zawartość: 90 kapsułek         

Wyprodukowano w Niemczech 

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci