• Jagody goji w surowej czekoladzie Cocoa BIO 70 g SuroVital

Symbol: 43C6-50085_20150526093156

Surowa czekolada to zdrowa alternatywa dla tradycyjnej czekolady. Została wymyślona na długo przed opracowaniem przemysłowych metod produkcji wykorzystujących konserwanty i inne środki chemiczne. Cocoa surowa z jagodami goji  to ręcznie formowana tabliczka wykonana z ekologicznego, nieprażonego ziarna kakaowca Criollo, rozcieranego i konszowanego na zimno, z dodatkiem jagód goji i kruszonym ziarnem kakao. Delikatnie dosłodzona odparowanym nektarem z palmy kokosowej (IG 35).

13.90
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier DHL (Pobranie) 19
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Mało
Waga 0.1 kg

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Surowa czekolada delikatnie okrywająca te czerwone diamenciki to naprawdę najprzyjemniejszy sposób na delektowanie się zródłem przeciwutleniaczy, witamin i minerałów. Jagody Goji uważane przez wielu za numer jeden chińskiej medycyny i moc surowych ziaren kakaowca to połączenie, które wzmacnia witalność i zdrowie. Sięgnięcie po te drobniutkie czekoladowe jagódki jest uzasadnioną potrzebą ofiarowania naszemu organizmowi tego co najlepsze.

Surowa czekolada to zdrowa alternatywa dla tradycyjnej czekolady. Została wymyślona na długo przed opracowaniem przemysłowych metod produkcji wykorzystujących konserwanty i inne środki chemiczne. Cocoa surowa z jagodami goji  to ręcznie formowana tabliczka wykonana z ekologicznego, nieprażonego ziarna kakaowca Criollo, rozcieranego i konszowanego na zimno, z dodatkiem jagód goji i kruszonym ziarnem kakao. Delikatnie dosłodzona odparowanym nektarem z palmy kokosowej (IG 35).

Wszystkie surowce, z których korzysta firma SuroVital przy wytwarzaniu surowej czekolady sprowadzane są bezpośrednio od producentów z Ameryki Południowej lub Azji. Każdy z nich regularnie poddaje się kontroli jednostek certyfikacyjnych badających zgodność ze sztywnymi wymogami, między innymi z kryteriami ekologicznych metod produkcji Unii Europejskiej określonymi w Art. 29, ust. 1, Rozporządzenia WE nr 834/2007.

Proces produkcji odbywa się w kameralnym zakładzie o powierzchni 70 mkw zaadaptowanym po zlikwidowanej cukierni. Na próżno szukać tam przemysłowego sprzętu i długiej linii produkcyjnej. W oddzielnym pomieszczeniu obok magazynowane są surowce sprowadzane z całego świata.

Skład: czekolada* 65% (ziarno kakaowca*, cukier palmowy*, masło kakaowe* - zawartość masy kakaowej (60%), jagody goji* 35%.

*składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli PL-EKO-09

Wartość odżywcza w 100 g (lub w 100 ml):

Wartość energetyczna kJ / kcal

Tłuszcz: g;

w tym kwasy nasycone: g;

Węglowodany: g;

w tym cukry: g;

Białko: g;

Sól: g

Informacja alergiczna: śladowe ilości migdałów, inne orzechy

Najważniejszym pierwiastkiem obecnym w surowej czekoladzie jest magnez. Stężenie tego pierwiastka w czekoladzie przewyższa jego stężenie w każdym innym produkcie czekoladowym. W dzisiejszych czasach magnez jest jednym z pierwiastków, których niedobór najbardziej doskwiera społeczeństwu. Dzieje się tak, ponieważ żyjemy w czasach pogoni za pieniądzem, a ów pierwiastek wpływa korzystnie na radzenie sobie ze stresem.

Kolejnym zbawiennym działaniem surowej czekolady są jej właściwości antyoksydacyjne. Substancje antyoksydacyjne opóźniają procesy starzenia i wzmacniają układ odpornościowy organizmu. Liczba ORAC (ang. Oxygen Radical Absorbance Capacity - zdolność pochłaniania rodników tlenowych) surowej czekolady kształtuje się w granicach 28.000 jednostek, co jest jedną z najwyższych wartości na świecie. Dla przykładu podajmy, że borówki, jedne z bogatszych w antyoksydanty owoców, posiadają zaledwie 2.400 jednostek. Popularnym w mediach produktem o właściwościach antyoksydacyjnych jest także wino. Jego wynik (Cabernet Sauvignon) 5.000 blado jednak wypada przy surowej czekoladzie.

Surowa czekolada jest także bogata w fosfor, nazywany na zachodzie pierwiastkiem piękności. To właśnie jemu przypisywane jest korzystne działanie na skórę, włosy i paznokcie.

Związki chemiczne zawarte w surowej czekoladzie w dużo większym stężeniu niż w czekoladzie tradycyjnej wpływają na podniesienie poziomów serotoniny w mózgu, odpowiedzialnych za odczucie przyjemności.

Kolejnymi związkiem obecnym w czekoladzie jest flawanol, zapobiegający rozwojowi chorób układu krążenia. Badania przeprowadzone na grupie diabetyków już po miesiącu wykazały poprawę czynności układu krążenia po spożywaniu surowej czekolady. Wyniki uzyskane przy wykorzystaniu surowej czekolady były zbliżone do wyników uzyskanych z wykorzystaniem lekarstw.

Na co więc czekać, skoro można się delektować surową, i co najważniejsze, zdrową słodyczą bez żadnych konserwantów?

Informacje pochodzą ze strony producenta: www.surovital.pl
 
 

 

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci