• Jaglanka z miodem bezglutenowa BIO 150 g Amarello

Symbol: 3707-77872_20150820132717

Jaglanka z miodem Amarello to zdrowa, znana i lubiana propozycja śniadaniowa, ale w nowej formie  ekologicznej i gotowej do spożycia. Wystarczy wymieszać płatki z jogurtem, mlekiem (może być roślinne) lub sokiem i gotowe. Jaglanka jest skomponowana na bazie bezglutenowych składników z dodatkiem melasy i miodu tworzy wartościową, smaczną mieszankę, idealną na szybkie śniadanie lub przekąskę. 

9.90 -17% 8.20
Do końca promocji pozostało:
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.2 kg

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Jaglanka z miodem Amarello to zdrowa, znana i lubiana propozycja śniadaniowa, ale w nowej formie  ekologicznej i gotowej do spożycia. Wystarczy wymieszać płatki z jogurtem, mlekiem (może być roślinne) lub sokiem i gotowe.

Jaglanka jest skomponowana na bazie bezglutenowych składników z dodatkiem melasy i miodu tworzy wartościową, smaczną mieszankę, idealną na szybkie śniadanie lub przekąskę. 

Skład: ekspandowana kasza jaglana* (69%), melasa buraczana*, miód* (6,5%)

*produkt rolnictwa ekologicznego

Wartość odżywcza 100 g produktu:
Wartość energetyczna  1704 kJ / 402 kcal
Tłuszcz  3,5 g
w tym kwasy nasycone  0,7 g
Węglowodany  80,0 g
w tym cukry  16,0 g
Białko — 12,0 g
Sól 0,03 g
Magnez  148 mg
Żelazo  6,8 mg
* procent zalecanego dziennego spożycia

Produkt wegański: bez laktozy, mleka, glutenu i drożdży!

 

 

Amarello to pierwsza na polskim rynku seria produktów, których skład w większości oparty jest na amarantusie, stworzonych z myślą o chorych na celiakię i osobach uczulonych na gluten. Produkty poddawane są ciągłym testom, by móc zapewnić, że Amarello to gwarancja wspaniałego smaku.

Nasiona amarantusa, nazywane „złotem Inków", zawierają więcej wapnia niż mleko, więcej żelaza  niż szpinak, więcej magnezu niż czekolada, więcej błonnika niż owies* i białko bardziej wartościowe niż sojowe.

*w takich samych ilościach porównywalnych produktów

 

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci