• Jaglanka z amarantusem ekspandowanym i malinami bezglutenowa BIO 150 g Amarello

Symbol: 3707-77872_20150413100745

Bezglutenowa Jaglanka z amarantusem ekspandowanym i malinami Amarello to zdrowy, smaczny, lekkostrawny produkt na śniadanie, bogaty w białko i żelazo na bazie ekspandowanych nasion amarantusa. W 100% składa się z ekologicznych i bezglutenowych surowców. Wyjątkowa mieszanka nie zawierająca białego cukru i białej mąki. Uwalnia zawartą w niej energię w sposób powolny i równomierny. Wspomaga aktywny tryb życia.

12.80 -9% 11.60
Do końca promocji pozostało:
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.15 kg

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Jaglanka z ekspandowanym amarantusem i malinami Amarello to zdrowa, znana i lubiana propozycja śniadaniowa, ale w nowej formie  ekologicznej i gotowej do spożycia. Wystarczy wymieszać płatki z jogurtem, mlekiem (może być roślinne) lub sokiem i gotowe.

Jaglanka jest skomponowana na bazie bezglutenowych składników z dodatkiem melasy i miodu tworzy wartościową, smaczną mieszankę, idealną na szybkie śniadanie lub przekąskę. Maliny nadają jej świeży, owocowy smak, a amarantus wzbogaca o takie wartości jak wapń, żelazo czy magnez.

Skład: ekspandowana kasza jaglana* (69%), melasa buraczana*, ekspandowane nasiona amarantusa* (15%), miód*, malina liofilizowana* (3,4%)

*produkt rolnictwa ekologicznego

Wartość odżywcza 100 g produktu:
Wartość energetyczna  398 kcal (1685 kJ)
Białko  12,00 g
Węglowodany — 76,00 g
 w tym cukry 14,00 g
Tłuszcz — 4,00 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone — 1,00 g
Błonnik — 4,50 g
Sól  0,04 g
Magnez  173,00 mg (46%*)
Żelazo  7,50 mg (53%*)

* procent zalecanego dziennego spożycia

Produkt wegański: bez laktozy, mleka, glutenu i drożdży!

Amarello to pierwsza na polskim rynku seria produktów, których skład w większości oparty jest na amarantusie, stworzonych z myślą o chorych na celiakię i osobach uczulonych na gluten. Produkty poddawane są ciągłym testom, by móc zapewnić, że Amarello to gwarancja wspaniałego smaku.

Nasiona amarantusa, nazywane „złotem Inków", zawierają więcej wapnia niż mleko, więcej żelaza  niż szpinak, więcej magnezu niż czekolada, więcej błonnika niż owies* i białko bardziej wartościowe niż sojowe.

*w takich samych ilościach porównywalnych produktów

 

image

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci