• Inulina BIO 250 g Bio Planet

Symbol: 7DC0-493C5_20150629161615

Inulina Bio Planet pozyskiwana jest wyłącznie z ekologicznej agawy (Blue Agave Tequilana Webber). Jest naturalnym węglowodanem, posiada właściwości prebiotyczne. Stymuluje wzrost pożytecznych bakterii jelitowych, jak Lactobaccillus czy Bifidobacterium. Bakterie te są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania całego organizmu, dlatego określa się je mianem "probiotyków".

18.70
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Mało

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Inulina Bio Planet pozyskiwana jest wyłącznie z ekologicznej agawy (Blue Agave Tequilana Webber). Jest naturalnym węglowodanem, posiada właściwości prebiotyczne. Stymuluje wzrost pożytecznych bakterii jelitowych, jak Lactobaccillus czy Bifidobacterium. Bakterie te są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania całego organizmu, dlatego określa się je mianem "probiotyków" (z greki: „wspierających życie"). Poza jej właściwościami prebiotycznymi,  Inulina zaliczana jest również do błonnika rozpuszczalnego,  dlatego posiada zdolność do obniżania poziomu glukozy i poziomu cholesterolu we krwi, a także zdolność do zwiększania biodostępności składników. mineralnych. Inulina może zwiększać absorpcję składników mineralnych, szczególnie wapnia i magnezu. Inulinę można stosować przede wszystkim jako dodatek do fermentowanych produktów mlecznych, wypieków (poprawia strukturę ciast) oraz zagęszczania (zamiast mąki).

 

Można ją również spożywać po uprzednim rozpuszczeniu w ciepłej wodzie. Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający.

Składniki: inulina* 100% *certyfikowany składnik ekologiczny

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna — 848 kJ /  210 kcal

Tłuszcz — 0 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone — 0 g

Węglowodany — 8 g

w tym cukry — 8 g

Błonnik — 89 g

Białko — 0 g

Sól — 0,5 g

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci