• Herbata łagodnie regenerująca biała z aloesem i kurkumą BIO 17 x 1,8 g Yogi Tea

Symbol: 1C3F-414AA_20171007105232

Skóra jest zwierciadłem naszej duszy. Ta niezwykła mieszanka powstała jako kompozycja starannie dobranej białej herbaty z aloesem, lekko aromatyczną kurkumą oraz delikatnie pachnącymi kwiatami stokrotki pospolitej. Rozgrzewający cynamon nadaje tej mieszance herbaty subtelny, lekko słodki smak. Usiądź wygodnie, odpręż się i pielęgnuj swą duszę delektując się filiżanką tej niezwykłej herbaty. Jej subtelny przekaz to: "Łagodna regeneracja".

13.20 -6% 12.40
Do końca promocji pozostało:
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier DHL (Pobranie) 19
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.05 kg

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Skóra jest zwierciadłem naszej duszy. Ta niezwykła mieszanka powstała jako kompozycja starannie dobranej białej herbaty z aloesem, lekko aromatyczną kurkumą oraz delikatnie pachnącymi kwiatami stokrotki pospolitej. Rozgrzewający cynamon nadaje tej mieszance herbaty subtelny, lekko słodki smak. Usiądź wygodnie, odpręż się i pielęgnuj swą duszę delektując się filiżanką tej niezwykłej herbaty. Jej subtelny przekaz to: "Łagodna regeneracja".

Składniki: Bazylia*, biała herbata*, werbena cytrynowa*, lukrecja*, stokrotka pospolita*, herbata zielona jaśminowa* (herbata zielona*, kwiat jaśminu*), cynamon*, rozmaryn*, szałwia*, korzeń kurkumy*, koper włoski*, łuski kakao*, korzeń prawoślazu*, jagody cytryńca*, skoncentrowany 200—krotnie miąższ z aloesu* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Biała herbata
Dawniej biała herbata była zastrzeżona wyłącznie dla dworu cesarza — obecnie uchodzi za jeden z najbardziej cennych gatunków herbaty ze względu na jej delikatny aromat i pracochłonny proces przetwarzania. Do uzyskania jednego kilograma białej herbaty potrzeba około 30 000 pąków herbaty, które poddaje się łagodnemu suszeniu w szczególnych warunkach dopływu światła i powietrza - to one nadają tej herbacie jej łagodnie miękki smak.
 
Korzeń kurkumy
Kurkuma rośnie głównie w Azji Południowej i w rejonie Morza Śródziemnego. Należy do rodziny imbirowatych i stanowi jeden z głównych składników przyprawy curry. W Indiach podobna do imbiru, lekko pikantna kurkuma, zaliczała się już przed ponad 5 000 lat do najważniejszych przypraw i uchodziła nawet za świętą.
 
Stokrotka pospolita
Stokrotka pospolita należy do rodziny astrowatych i ma delikatnie orzechowy smak. Rośnie wszędzie tam, gdzie może najlepiej skierować ku słońcu swoje jaskrawe biało-żółte kwiaty - zazwyczaj na łąkach, w ogrodach i parkach.
Aloes zwyczajny
Rośnie zwłaszcza na terenach pustynnych i podobno już Kolumb zabierał go ze sobą w podróż: aloes zwyczajny o delikatnie cierpkim i lekko orzechowym smaku. Typowe i dobrze wszystkim znane mięsiste, brzegiem kolczaste liście aloesu, gromadzą tak dużo wody, że „lilia pustyni" wytrzyma nawet kilka miesięcy bez wody.
Bazylia
Ta „królewska roślina", jak dawni Grecy nazywali bazylię, przybyła do północnej Europy w XII wieku. Ma cudowny korzenny aromat, którego zalety doskonale uwydatniają się zarówno w kuchni śródziemnomorskiej jak i w świeżo zaparzonej herbacie.
Werbena cytrynowa
Lippia trójlistna, jak również nazywana jest werbena cytrynowa, pojawiła się w Europie dopiero pod koniec XVIII w. Jej ojczyzna znajduje się pod słońcem Ameryki Południowej. Werbena cytrynowa należy do rodziny werbenowatych i zawiera delikatne oleje eteryczne.

Sposób przygotowania: torebkę zalać 250 ml świeżo przegotowanej wody i pozostawić do zaparzenia na około 5 minut lub dłużej w celu uzyskania mocniejszego smaku.

image

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci