• Fasola w sosie pomidorowym BIO 440 g Primaeco

Symbol: F916-54716_20151103202712

Fasolka jest narodowym specjałem w wielu krajach, szczególnie doceniają ją Brazylijczycy, Anglicy i Portugalczycy. W naszym kraju powoli wraca do łask. Na szczęście! Jest to cenne źródło białka dla osób stosujących dietę wegetariańską i wegańską, witamin A, B, E i PP oraz minerałów: wapnia, magnezu, cynku i żelaza. Działa odkwaszająco na organizm — jest wykorzystywana w zbilansowanych dietach oczyszczających przewód pokarmowy. To dobra baza wytrawnych, jak i słodkich dań (fasolowych ciast albo past kanapkowych). Nasza fasolka w sosie pomidorowym wyróżnia się smakiem ze względu na obecność orientalnych przypraw: kurkumy, imbiru, gałki muszkatołowej i pieprzu połączonych z tradycyjnymi ziołami, które poprawiają trawienie — pie

8.90
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.55 kg

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Fasolka jest narodowym specjałem w wielu krajach, szczególnie doceniają ją Brazylijczycy, Anglicy i Portugalczycy. W naszym kraju powoli wraca do łask. Na szczęście! Jest to cenne źródło białka dla osób stosujących dietę wegetariańską i wegańską, witamin A, B, E i PP oraz minerałów: wapnia, magnezu, cynku i żelaza. Działa odkwaszająco na organizm — jest wykorzystywana w zbilansowanych dietach oczyszczających przewód pokarmowy. To dobra baza wytrawnych, jak i słodkich dań (fasolowych ciast albo past kanapkowych). Nasza fasolka w sosie pomidorowym wyróżnia się smakiem ze względu na obecność orientalnych przypraw: kurkumy, imbiru, gałki muszkatołowej i pieprzu połączonych z tradycyjnymi ziołami, które poprawiają trawienie — pietruszki oraz lubczyku. 

W Polsce najlepszym terenem na uprawę fasolki Jaś jest Dolina Dunajca, fasolka z tego regionu jest produktem chroniony unijnym prawem, zastrzeżone są nazwy Fasola piękny Jaś z Doliny DunajcaFasola z Doliny Dunajca. Organizowane są święta promujące to warzywo, takie jak Święto FasoliFasolowe Żniwa. W zimne, wietrzne dni nasze ciało potrzebuje ciepłych i pożywnych posiłków. Fasolka w sosie pomidorowym w połączeniu z kaszą, ryżem lub pieczywem to dobry pomysł na szybki obiad lub kolację.

Skład: woda, fasola* 67%, koncentrat pomidorowy* 15,7%, cebula*, cukier trzcinowy*, skrobia kukurydziana natywna, olej słonecznikowy*,bulion wegetariański* [sól morska, syrop glukozowy z kukurydzy*, skrobia kukurydziana*, mieszanka suszonych warzyw* 9% (marchew*4%, cebula*3%, pasternak*2%), brzeczka*, ekstrakt drożdżowy*2,5%, przyprawy* (kurkuma*, imbir*,gałka muszkatołowa*, pieprz*), olej słonecznikowy*, zioła* (pietruszka*, lubczyk*, liście laurowe*)], sól morska, sos sojowy* (woda, soja*, sól), substancja zagęszczająca: guma guar, zioła* (zawierajągorczycę), przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C, przyprawy*.
* — surowce rolnictwa ekologicznego

Wartość energetyczna — 147 kcal
Białko —7,2 g
Węglowodany — 25,7 g
Tłuszcz — 1,5 g
Błonnik — 5,1 g

Może zawierać: sezam i gorczycę. Nie dodano cukrów i innych substancji słodzących. Zawiera tylko cukry występujące w składnikach. W zakładzie używa się w niewielkich ilościach gluten pszenny. Istnieje możliwość jego obecności w produktach nie zawierających go w swym składzie.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci