• Fasola mung BIO 500 g bezglutenowa Bio Harmonie

Symbol: CC2C-9701C_20150207175437

Ekologiczna fasola mung Bio Harmonie to produkt bezglutenowy, zawartość glutenu jest zgodna z obowiązującymi normami i jest niższa, niż 20 mg/kg. Charakteryzuje się dużą zawartością dobrze przyswajalnego białka oraz sporą zawartością żelaza.

Brak towaru
11.20
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Brak towaru
Waga 0.5 kg
Zostaw telefon

Ekologiczna fasola mung Bio Harmonieto produkt bezglutenowy, zawartość glutenu jest zgodna z obowiązującymi normami i jest niższa, niż 20 mg/kg.
Po ugotowaniu mung można wykorzystać do przygotowania sałatek, zup, dodatków do dania głównego, a po zmieleniu do przygotowania kotlecików mielonych, wegetariańskich klopsów, nadzienia, dodatków do warzyw czy past do smarowania. Jest cennym źródłem składników mineralnych, takich jak potas, fosfor, wapń, magnez, sód i cynku oraz witamin E, B2, B1, B6, B3.

Średnia wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna: 347 kcal/1453 kJ

Białko: 23,8 g

Węglowodany: 46,3 g

Tłuszcz: 1,2 g

Przygotowanie: mung dokładnie opłukać pod bieżącą wodą, moczyć w wodzie przez co najmniej 10-12 godzin. Następnie produkt ugotować w świeżej wodzie! Czas gotowania może być różny, ok. 30-40 minut. Posolić po ugotowaniu. Przechowywać w temperaturze do 20°C oraz wilgotności względnej poniżej 70%.

Produkt ekologiczny, certyfikowany.

Doskonale sprawdza się jako dodatek do dań jednogarnkowych, zup, potraw warzywnych, warzywno-mięsnych, sałatek, a także pod postacią kiełków. Rozdrobniona jest idealna do potraw mącznych, past, kotletów. Ziarno fasoli zawiera dużą ilość białka, stanowi podstawę diety wegetariańskiej i wegańskiej. 

 

Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów, migdałów, selera i sezamu.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci