• Fasola mung BIO 500 g bezglutenowa Bio Harmonie

Symbol: CC2C-9701C_20150207175437

Ekologiczna fasola mung Bio Harmonie to produkt bezglutenowy, zawartość glutenu jest zgodna z obowiązującymi normami i jest niższa, niż 20 mg/kg. Charakteryzuje się dużą zawartością dobrze przyswajalnego białka oraz sporą zawartością żelaza.

11.20
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier DHL (Pobranie) 19
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Mało
Waga 0.5 kg

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Ekologiczna fasola mung Bio Harmonieto produkt bezglutenowy, zawartość glutenu jest zgodna z obowiązującymi normami i jest niższa, niż 20 mg/kg.
Po ugotowaniu mung można wykorzystać do przygotowania sałatek, zup, dodatków do dania głównego, a po zmieleniu do przygotowania kotlecików mielonych, wegetariańskich klopsów, nadzienia, dodatków do warzyw czy past do smarowania. Jest cennym źródłem składników mineralnych, takich jak potas, fosfor, wapń, magnez, sód i cynku oraz witamin E, B2, B1, B6, B3.

Średnia wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna: 347 kcal/1453 kJ

Białko: 23,8 g

Węglowodany: 46,3 g

Tłuszcz: 1,2 g

Przygotowanie: mung dokładnie opłukać pod bieżącą wodą, moczyć w wodzie przez co najmniej 10-12 godzin. Następnie produkt ugotować w świeżej wodzie! Czas gotowania może być różny, ok. 30-40 minut. Posolić po ugotowaniu. Przechowywać w temperaturze do 20°C oraz wilgotności względnej poniżej 70%.

Produkt ekologiczny, certyfikowany.

Doskonale sprawdza się jako dodatek do dań jednogarnkowych, zup, potraw warzywnych, warzywno-mięsnych, sałatek, a także pod postacią kiełków. Rozdrobniona jest idealna do potraw mącznych, past, kotletów. Ziarno fasoli zawiera dużą ilość białka, stanowi podstawę diety wegetariańskiej i wegańskiej. 

 

Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów, migdałów, selera i sezamu.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci