• Fasola czerwona kidney BIO 500 g Bio Planet

Symbol: 32D6-25589_20170131101122

Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów. 

7.40
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier DHL (Pobranie) 19
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.55 kg

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów. 

Składniki: fasolka Kidney* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) 

Sposób przygotowania: 
uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Można dodać glony kombu (ułatwiają trawienie). Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania, ewentualnie można dodać sos sojowy.

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna —  1170 kJ / 279 kcal

Tłuszcz — 0,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone — 0,1 g

Węglowodany — 29 g, w tym cukry — 2,2 g

Błonnik — 28 g

Białko — 26 g

Sól — 0,06 g

Informacja alergenna: Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci