• Fasola czerwona adzuki BIO 500 g Bio Harmonie

Symbol: 32D6-25589_20150416133527

Ekologiczna fasolka adzuki jest jedną z najpopularniejszych i najstarszych roślin strączkowych w Azji. Charakteryzuje się słodko — orzechowym smakiem. Polecamy  jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past, pasztetów, zup i potraw jednogarnkowych. 

9.50 -20% 7.60
Do końca promocji pozostało:
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Mało
Waga 0.55 kg

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Ekologiczna fasolka adzuki to produkt bezglutenowy, zawartość glutenu jest zgodna z obowiązującymi normami i jest niższa, niż 20 mg/kg. Produkt ekologiczny, certyfikowany. Adzuki jest jedną z najpopularniejszych i najstarszych roślin strączkowych w Azji. Charakteryzuje się słodko — orzechowym smakiem. Polecamy  jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past, pasztetów, zup i potraw jednogarnkowych. 

Składniki: fasolka adzuki* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) 

Sposób przygotowania: 
uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Można dodać glony kombu (ułatwiają trawienie). Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania, ewentualnie można dodać sos sojowy.

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna —  1534 kJ / 363 kcal

Tłuszcz — 0,5 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone — 0,2 g

Węglowodany — 63 g

w tym cukry — 0 g

Błonnik — 13 g

Białko — 20 g

Sól — 0 g 

Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów, migdałów, selera i sezamu.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci