• Ekologiczny sos wegański sycylijski bezglutenowy BIO 350 g Zwergenwiese

Symbol: F88E-300A2_20160310152154

Sos pomidorowy Sycylijski BIO jest kompozycją wielu składników pochodzących z upraw ekologicznych, połączeniu których zawdzięcza wyjątkowe walory odżywcze i smakowe. Jego podstawę stanowią pomidory, a charakterystyczny smak zawdzięcza dodatkowi oliwek i kaparów. Nadaje się m.in. do makaronu lub ryżu. Porcja dla dwóch osób. Porcja dla dwóch osób. Wystarczy go jedynie podgrzać i dodać do makaronu, tworząc w ten sposób wyśmienity posiłek.

11.40
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Mało
Waga 0.4 kg

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Sos pomidorowy Sycylijski BIO jest kompozycją wielu składników pochodzących z upraw ekologicznych, połączeniu których zawdzięcza wyjątkowe walory odżywcze i smakowe. Jego podstawę stanowią pomidory, a charakterystyczny smak zawdzięcza dodatkowi oliwek i kaparów. Nadaje się m.in. do makaronu lub ryżu. Porcja dla dwóch osób.

Produkt wegański: bez laktozy, mleka, glutenu i drożdży

Składniki: pomidory* 53%, przecier pomidorowy* 26%, cebula*, oliwki, kapary

 

*składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli DE OKO 024

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 216/51

Tłuszcz: 1,2 g

w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,2 g

Węglowodan: 7,8 g

w tym cukry: 5,2 g

Błonnik: 1,8 g

Białko: 1,6 g

Sól: 1,3 g

Sposób przygotowania: podgrzać w garnku i podawać na gorąco

Informacja alergenna: zawiera soję, seler.

Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu kilku dni.

Kraj producenta: Niemcy
Kraj pochodzenia składników: Niemcy
ZWERGENWIESE (pasty słonecznik., konfitury, inne)
 

Firma Zwergenwiese od przeszło 30 lat produkuje przetwory warzywne, owocowe i z nasion oleistych. Wytwarzane produkty są w 100% wegetariańskie, nie zawierają dodatków chemicznych, jaj, glutenu, drożdży i co ważne są bezpieczne dla diabetyków, ponieważ cukier przemysłowy, rafinowany jest zastąpiony słodem jabłkowym i syropem z agawy.

Wszystkie produkty posiadają atest i są ekologiczne, a stała analiza laboratoryjna, badania mikrobiologiczne i sensoryczne zapewniają maksymalne bezpieczeństwo jakości produktów.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci