• Ekologiczny sok z brokułów kiszonych 300 ml Bio Food

Symbol: E324-60883_20150525150600

Brokuły od dawna znane są ze swoich właściwości prozdrowotnych. Działają antynowotworowo dzięki zawartości selenu, a ponadto stymulują enzymy detoksykacyjne w naszym organizmie. Brokuły należą do warzyw krzyżowych te są niezwykle bogate w witaminy A, C, B1, B2, PP, a także w kwas foliowy, magnez, wapń, fosfor, żelazo, siarkę i potas.

5.40
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier DHL (Pobranie) 19
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Duża dostępność

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Brokuły od dawna znane są ze swoich właściwości prozdrowotnych. Działają antynowotworowo dzięki zawartości selenu, a ponadto stymulują enzymy detoksykacyjne w naszym organizmie. Brokuły należą do warzyw krzyżowych te są niezwykle bogate w witaminy A, C, B1, B2, PP, a także w kwas foliowy, magnez, wapń, fosfor, żelazo, siarkę i potas.

Brokuły często zaleca się osobom walczącym ze zbędnymi kilogramami oraz tym, którzy dbają o sylwetkę, ponieważ to warzywa niskokaloryczne. Ponad to zawierają sporo błonnika. Najwięcej wartości odżywczych mają oczywiście w stanie surowym, dlatego też idealnie nadają się na soki.

Składniki: sok z brokułów kiszonych ekologicznych, czosnek ekologiczny, sól

Wartości odżywcze w 100 g:

Wartość energetyczna  102 kJ/24 kcal kJ / kcal
tłuszcz  0,40 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone  0,05 g 
węglowodany  2,10 g 
w tym cukry  0,6 g 
białko  1,40 g
sól  0,26 g 

Kraj pochodzenia składników: Polska

Kraj producenta: Polska

Żywność Ekologiczna BIO FOOD sp. z o.o. od samego początku swojego powstania tj. od 1994 roku zajmuje się wyłącznie przetwórstwem owoców i warzyw ekologicznych. Przetwórnia skoncentrowana jest na produkcji wysokiej jakości soków owocowych, soków owocowo-warzywnych, soków z warzyw kwaszonych, smoothie. Uzupełnieniem asortymentu są przetwory owocowo-warzywne takie jak: korniszony, kapusta kwaszona, sałatki warzywne powidła śliwkowe, masło sezamowe i zupy ekologiczne. Bio Food jest członkiem Stowarzyszenia Polska Ekologia oraz Kujawsko Pomorskiego StowarzyszeniaEKOŁAN. W 2012 roku w zakupionym nowoczesnym zakładzie wdrożono system zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności ISO 22000.

 

 

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci