• Ekologiczny olej z nasion marchwi tłoczony na zimno 100 ml Dary Natury

Symbol: 868E-64291_20170109125615

Olej z nasion marchwi ma bardzo szerokie spektrum działania. Naturalny, tłoczony na zimno zawierający beta-karoten minerały i kwasy tłuszczowe. Stosowany wewnętrznie oczyszcza organizm z toksyn, pozytywnie wpływa na wzrok. Poza tym nadaje się do celów kosmetycznych do stosowania zewnętrznego. Nawilża, odżywia i natłuszcza skórę. Pomaga leczyć skórę zniszczoną, suchą, spierzchniętą. Opóźnia procesy starzenia, przywraca równowagę skóry w przypadku nadmiernego wydzielania sebum. Poprawia także stan włosów, paznokci itp.

16.20
Do końca promocji pozostało:
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Mało
Waga 0.2 kg

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Olej z nasion marchwi ma bardzo szerokie spektrum działania. Naturalny, tłoczony na zimno zawierający beta-karoten minerały i kwasy tłuszczowe. Stosowany wewnętrznie oczyszcza organizm z toksyn, pozytywnie wpływa na wzrok.

Poza tym nadaje się do celów kosmetycznych do stosowania zewnętrznego. Nawilża, odżywia i natłuszcza skórę. Pomaga leczyć skórę zniszczoną, suchą, spierzchniętą. Opóźnia procesy starzenia, przywraca równowagę skóry w przypadku nadmiernego wydzielania sebum. Poprawia także stan włosów, paznokci itp.

Można go stosować jako dodatek do kosmetyków oraz jako filtr. SPF olejku z nasion marchwi oscyluje w okolicy 40. Olejek ten najlepiej stosować w wersji rozcieńczonej do 20%. 
Ponieważ aplikacja tego stuprocentowego jako filtra i jego rozcieńczanie jest nieco bardziej skomplikowane, macerat na słoneczniku cieszy się większym powodzeniem. Także z racji ceny i dostępności.
Niestety tu zagadką jest SPF. Dodam, że olej słonecznikowy nie ma działania anty UV, a smarując się nim na słońce łatwo się poparzyć. Osobiście nie użyłabym na pełne słońce, np. na plażę. Jeśli ktoś kiedyś zakupił takie cudo i działało, proszę o głos jakiej to firmy i jakie stężenie czystego oleju marchwiowego obiecuje producent.  

Olej marchwiowy można dodać do innego oleju, np. kokosowego i takim preparatem natrzeć skórę. Można go także kapnąć do balsamu do ciała albo odżywki do włosów.
Można też łączyć z innymi olejami, np. z malinowym. 

Olej z nasion marchwi zawiera dużo karotenoidów chroniących przed wolnymi rodnikami, witamin, minerałów, kwasy Omega-3. 
Świetnie nadaje się do cery dojrzałej.
Wybierając olejek z marchwi pamiętać trzeba o tym, że wszystkie genialne właściwości odżywcze o jakich przeczytamy w sieci dotyczą czystego oleju z nasion marchwi dzikiej tłoczonego na zimno.  

Skład: 100% olej z pestek marchwi

Kraj pochodzenia składników: Polska

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci