• Ekologiczny krem z włoskich migdałów RAW 185 g Damiano

Symbol: 05C2-15572_20170826103902

Masło migdałowe to aromatyczna pasta z surowych migdałów, której zdrowotne i smakowe walory są nie do do przecenienia. Zostało wyprodukowane w 100% z migdałów, które dostarczają naturalnej witaminy E, wzmacniającej naczynia krwionośne i chroniącej przed miażdżyca, a także witaminę B2, odgrywającą istotną rolę w procesach metabolicznych człowieka oraz kwas foliowy, wpływający m.in. na pracę naszego układu nerwowego.

20.80
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Mało
Waga 0.25 kg

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Masło migdałowe to aromatyczna pasta z surowych migdałów, której zdrowotne i smakowe walory są nie do do przecenienia. Zostało wyprodukowane w 100% z migdałów, które dostarczają naturalnej witaminy E, wzmacniającej naczynia krwionośne i chroniącej przed miażdżyca, a także witaminę B2, odgrywającą istotną rolę w procesach metabolicznych człowieka oraz kwas foliowy, wpływający m.in. na pracę naszego układu nerwowego.

Walory zdrowotne i smakowe migdałów znane i cenione są od tysiącleci. Stanowią one źródło dobrze przyswajalnego wapnia, głównego budulca zębów i kości, a także magnezu, szczególnie polecanego osobom zestresowanym oraz przemęczonym. W migdałach znajdziemy także cynk wzmacniający paznokcie i skórę, fosfor będący budulcem kości i zębów oraz potas odpowiedzialny, między innymi, za pracę serca. Migdały dostarczają nam sporej dawki witaminy E naturalnego przeciwutleniacza oraz substancji młodości, która chroni nas przed pojawieniem się przedwczesnych zmarszczek, a także witaminę B2, która korzystnie wpływa na prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego i wzroku. Szczególnie dobroczynne działanie mają dla kobiet w ciąży. Po pierwsze, neutralizują przykre objawy zgagi, po drugie wpływają korzystnie na laktację, a po trzecie uelastyczniają skórę, co zapobiega powstawaniu nieestetycznych rozstępów skórnych. 

Masło jest także źródłem najwyższej jakości tłuszczów nienasyconych. Jest to produkt bez dodatku jakiegokolwiek cukru. W 100% naturalne, bez konserwantów i sztucznych dodatków.

Świetnie nada się do smarowania pieczywa, krakersów, wafli, naleśników itp., także do przygotowania kremów, polew, sosów, ciast, lodów itp.

Produkt nie zawiera konserwantów i lecytyny. W razie oddzielenia się tłuszczu wymieszaj dokładnie by odzyskać kremową konsystencję.

Składniki: migdały RAW 100%

*produkt rolnictwa ekologicznego

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 2773/670  
Białko (g): 16,6    
Węglowodany (g): 19,5  
W tym cukry (g): 4,7  
Tłuszcz (g): 58,4  
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 5,6  
Błonnik pokarmowy (g): 7,7  
Sól (g): 0,01  

Kraj pochodzenia składników: Włochy

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci