• Ekologiczne wegańskie pesto genovese z listków świeżej bazylii z dodatkiem tofu 130 g Alce Nero

Symbol: F88E-300A2_20170706142942

Ekologiczne genovese, inaczej sos bazyliowy, jest tradycyjnym włoskim dodatkiem do makaronu. Należy je jedynie dodać do gorącego makaronu, najlepiej z semoliny, tworząc w ten sposób kompletny włoski posiłek.

13.40
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Średnia dostępność

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon
Ekologiczny sos bazyliowy Pesto Genovese. Pesto jest tradycyjnym włoskim dodatkiem do makaronu. Należy je jedynie dodać do gorącego makaronu (najlepiej semolinowego), tworząc w ten sposób kompletny włoski posiłek. Wegańskie pesto Alce Nero zostało stworzone  z najlepszych składników. Wzbogacone oliwą z oliwek i włoskim tofu. Wytwarzane we Włoszech na bazie  pesto alla Genovese. Charakteryzuje się zrównoważonym smakiem i brakiem laktozy.

Składniki: bazylia (39%), olej słonecznikowy, tofu * (10%) (woda, soja *, chlorek magnezu), Oliwa z oliwek virgin * (10%), orzechy nerkowca *, sól, orzechy piniowe * (0,9%)

*składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli IT CPB 4966 T 090009.

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna — 1845 kJ/448 kcal
Tłuszcz — 46 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone — 5,7 g
Węglowodany — 3,4 g
w tym cukry — 2,3 g
Błonnik — 1 g
Białko — 3,5 g
Sól — 2,6 g

Kraj producenta: Włochy 
Kraj pochodzenia składników: Włochy 

Alce Nero to wyjątkowe stowarzyszenie, skupiające wyłącznie certyfikowanych ekologicznych rolników i producentów. Jego hasłem przewodnim jest nie tylko najwyższa jakość i gwarancja w 100% ekologicznego pochodzenia produktów, ale również niepowtarzalny smak.
Założona przez pionierów ekologii ponad 35 lat temu grupa Alce Nero & Mielizia, mimo szybkiego rozwoju i sukcesu jaki osiągnęła zarówno na rynku włoskim jak i zagranicznym, nadal pozostaje wierna pierwotnym ideałom. Skupia się przede wszystkim na promocji lokalnej, naturalnej uprawy i produkcji uwzględniającej sprawiedliwy handel i szczególną ochronę środowiska. Przez ponad 35 lat działalności stowarzyszenia, marka Alce Nero zdobyła liczne wyróżnienia oraz pozycję lidera na rynku bio żywności we Włoszech. Oryginalne receptury oraz najwyższa jakość podbijają również serca najbardziej wymagających konsumentów w Europie, Japonii i USA.

Żywność ekologiczna wytwarzana jest metodami naturalnymi w czystym i bezpiecznym środowisku, z szacunkiem dla zwierząt i ziemi. Ekologiczne metody wytwarzania nie zaburzają estetyki krajobrazu, zachowują różnorodność genetyczną w gospodarstwie, są "zdrowe" i nieszkodliwe dla zwierząt.

W gospodarstwie ekologicznym prowadzona jest ścisła kontrola sposobu produkcji, a nie tylko produktu końcowego. Funkcjonowanie systemu kontroli oraz certyfikacji jest gwarancją dla konsumenta, że produkty ekologiczne to produkty bezpieczne dla zdrowia.
 
ALCE NERO (włoskie produkty)
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci