• Ekologiczna herbatka z kurkumą i korzeniem mniszka BIO 25 x 2 g Dary Natury

Symbol: EC3E-665C0_20170216160514

Kurkuma słynie ze swoich właściwości cytotoksycznych — działa toksycznie na komórki rakowe. Najnowsze badania pokazują, że kurkumina (składnik kurkumy) nie dość, że niszczy komórki nowotworowe, to „wysyła" sygnał, który rozpoczyna proces samotrawienia się raka.  Inne wyniki badań mówią, iż może ona chronić przed czerniakiem. Ponadto oczyszcza krew i ma działanie przeciwzapalne. Jest idealnym dodatkiem do dań wysokobiałkowych (mięsnych), gdyż sprzyja trawieniu białek i zapobiega tworzeniu się toksyn w organizmie człowieka. Dobrze działa na wzdęcia, wspomaga pracę wątroby. Wpływa korzystnie na powstawanie soków trawiennych i żółci. 

7.60 -9% 6.90
Do końca promocji pozostało:
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.05 kg

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon
Ekologiczna herbata z kurkumą to zrównoważone połączenie najwyższej jakości kłącza kurkumy, słodkiej lukrecji, korzenia mniszka, delikatnego rumianku i aromatycznych przypraw. Dodatek czarnego pieprzu wyostrza subtelny smak herbaty, zwiększając jednocześnie wyjątkowe właściwości kurkumy. Kurkuma słynie ze swoich właściwości cytotoksycznych — działa toksycznie na komórki rakowe. Najnowsze badania pokazują, że kurkumina (składnik kurkumy) nie dość, że niszczy komórki nowotworowe, to „wysyła" sygnał, który rozpoczyna proces samotrawienia się raka. 
Inne wyniki badań mówią, iż może ona chronić przed czerniakiem.
Ponadto oczyszcza krew i ma działanie przeciwzapalne. Jest idealnym dodatkiem do dań wysokobiałkowych (mięsnych), gdyż sprzyja trawieniu białek i zapobiega tworzeniu się toksyn w organizmie człowieka. Dobrze działa na wzdęcia, wspomaga pracę wątroby. Wpływa korzystnie na powstawanie soków trawiennych i żółci. 
 
Warto dodać, że większość przypraw stosowanych w kuchni hinduskiej pomaga w dolegliwościach żołądkowych i reguluje przemianę materii. Do tych przypraw należą: kolendra, kmin, cynamon, kardamon, imbir, koper włoski, czy asafetyda (wszystkie można dostać w sklepach z produktami z całego świata). A cynamon i imbir mają silne właściwości bakteriobójcze i przeciwzapalne. 
W kuchni hinduskiej najczęściej używana jest do potraw z ryżu i warzyw (szczególnie fasoli) oraz do domowych wypieków. Można stosować ją do barwienia jaj na twardo, omletów, sosów, sałatek, ryżu, zup kremowych, krabów, ostryg i mięczaków. Dodana w niewielkiej ilości ma łagodny smak i zapach (w dużych ilościach nadaje potrawie intensywny smak — lepiej dodać jej mniej, niż przesadzić z ilością). Wystarczy 1/8 do 1 łyżeczki kurkumy na cztery porcje jajecznicy, omleta, warzyw, zupy czy ryżu. 
 
Koniecznie należy zmieszać kurkumę z papryką lub pieprzem. Samej kurkumy organizm nie jest w stanie przyswoić. W połączeniu z papryką jej wchłanianie zwiększa się 2000 razy. Powinna być również rozpuszczana w oliwie z oliwek (olej rzepakowy lub z siemienia lnianego). 

Kurkuma wykazuje działanie przeciwbólowe, przeciwzapalne, antybakteryjne i antywirusowe.

Skład: kurkuma* 40%, rumianek*, lukrecja*, korzeń mniszka*, trawa cytrynowa*, kardamon*, cynamon*, pieprz czarny* *certyfikowany składnik ekologiczny

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci