• Deser Panna Cotta bezglutenowy BIO 40 g Amylon

Symbol: 08E0-8331D_20150826212643

Bezglutenowy, wegański deser Panna Cotta Amylon to świetna propozycja na pyszny, wartościowy, szybki deser. Producent daje gwarancję braku zawartości glutenu. Produkt zawiera laktozę.    

3.60
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.05 kg

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Bezglutenowy, wegański deser Panna Cotta to świetna propozycja na pyszny, wartościowy, szybki deser. Nadaje się do przygotowania zarówno z mlekiem, jak i z napojem roślinnym lub zbożowym oraz cukrem trzcinowym, stewią bądź syropem. Deser będzie wyśmienicie smakować z kawałkami owoców, wiórkami czekoladowymi, kokosowymi oraz z musem owocowym. Ciekawie smakuje także w połączeniu z sokiem malinowym!

Skład: suszona serwatka* (z mleka), suszony syrop glukozowy*, skrobia kukurydziana*, agar* (substancja zagęszczająca), wanilia mielona Bourbon* 1% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

 

Sposób przygotowania:

1) Sypką mieszankę (40 g) wsypać do 200—250 ml śmietany, dodać 1 łyżkę bio cukru trzcinowego (20 g) i zmiksować.                              
2) 200 ml mleka doprowadzić do wrzenia, dolać przygotowaną uprzednio mieszankę ze śmietaną i gotować ok. 1 minutę.                                                                                                             
3) Rozlać do miseczek opłukanych zimną wodą i pozostawić do zgęstnienia (ok. 2 godziny).
Można podawać w miseczkach lub ostrożnie oddzielić deser od krawędzi miseczki i odwrócić do góry dnem na talerzyk deserowy.                                                                                      
4) Przed podaniem deser polać sosem czekoladowym lub owocowym, można także udekorować owocami lub miętą.

 


Wartość energetyczna: 1488 kJ / 350 kcal;
Tłuszcz: 0,6 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g;
Węglowodany: 79 g;
w tym cukry: 50,1 g;
Białko: 7,1 g;
Sól: 0,85 g.

 

 

 

Kraj pochodzenia: Czechy

Producent daje gwarancję braku zawartości glutenu. Produkt zawiera laktozę. Może zawierać jaja.

AMYLON (budynie, galaretki,cukry, skrobie)

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci