• Daktyle (bez pestek) suszone BIO 1 kg Bio Planet

Symbol: 860B-315F7_20150709203547

Ekologiczne daktyle bez pestek od wieków doceniane przez ludy Bliskiego Wschodu i Afryki Północnej. Mogą być stosowane jako słodka przekąska lub jako dodatek do porannej owsianki, deserów, ciast, powideł i wszelkiego rodzaju potraw. Daktyle to doskonały zamiennik słodyczy w diecie dziecka.

38.50 -25% 29.00
Do końca promocji pozostało:
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier DHL (Pobranie) 19
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Średnia dostępność
Waga 1.1 kg

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Ekologiczne daktyle bez pestek od wieków doceniane przez ludy Bliskiego Wschodu i Afryki Północnej. Mogą być stosowane jako słodka przekąska lub jako dodatek do porannej owsianki, deserów, ciast, powideł i wszelkiego rodzaju potraw. Daktyle to doskonały zamiennik słodyczy w diecie dziecka. Są źródłem wapnia, cynku, żelaza, miedzi, magnezu i składników mineralnych pomagających obniżyć ciśnienie krwi, ryzyko udaru mózgu i powikłań. Są bogate w antyoksydanty. Daktyle są źródłem witamin: A (niezbędnej dla prawidłowego funkcjonowania wzroku), B1 czyli tiaminy, B2, B3 czyi niacyny, B6 i B9 czyli kwasu foliowego. Witaminy z tej grupy odpowiadają między innymi za właściwą pracę mózgu, prawidłową pracę układu nerwowego, uśmierzają ból i zapobiegają migrenom. Dodatkowo zawierają witaminę C. Ich dodatkową zaleta jest fakt, iż zawierają salicylany, które działają tak samo jak aspiryna.

Skład: daktyle bez pestek suszone* 100%

*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli.

Wartość energetyczna: 1244 kJ / 294 kcal

Tłuszcz: 0 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g

Węglowodany: 67 g

w tym cukry: 63 g

Białko: 2,4 g

Sól: 0 g


Informacja alergiczna:
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci