• Czerwona herbata Pu—erh prasowana w kostkach 125 g Panaceum

Symbol: 29AE-19038

Herbatę Pu—erh odróżnia od innych herbat duża zawartość tych związków, a szczególnie flawonoidów, które nadają herbacie Pu—erh charakterystyczny smak i aromat ziemi. Flawonoidy wykazują właściwości przeciwutleniające (stabilizatory procesów utleniania), a także odtruwające — wiążą i kompleksują metale i toksyny.

Brak towaru
18.90
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Brak towaru
Zostaw telefon

Oryginalna chińska czerwona herbata Puerh. Wspaniała herbata o właściwościach odchudzających.

Liście czerwonej herbaty zaraz po zbiorach poddawane są krótkiemu procesowi fermentacji, który nie niszcząc liści barwi ich krawędzie na czerwonawy kolor. Fermentacja ta sprawia, że napar z suszu czerwonej herbaty ma ziemisto-korzenny smak i aromat.

Herbaty czerwone są charakterystyczne dla Chin i Tajwanu: to stamtąd pochodzi większość światowej produkcji.

Na szczególną uwagę wśród herbat czerwonych zasługuje tak zwany „zabójca tłuszczu". Puerh, herbata, bez której mało kto potrafi sobie wyobrazić dietę odchudzającą w trakcie procesu produkcji nabiera wielu właściwości przyśpieszających nasz metabolizm, a co za tym idzie zwiększa spalanie tłuszczów.

Parzenie czerwonej herbaty:

Aby zaparzony napar zachował najlepsze wartości smakowe, swój unikalny aromat i właściwości lecznicze herbatę należy zaparzyć w porcelanowym czajniczku w miękkiej wodzie pozbawionej soli wapnia i magnezu przez 3 do 7 minut, a następnie przelać do małych porcelanowych filiżanek. Otrzymany w ten sposób napar nie będzie miał gorzkiego posmaku, a smak i aromat staną się znacznie bardziej zmysłowe.

Właściwości czerwonej herbaty:

Napar z czerwonej herbaty działa pobudzająco na wytwarzanie soków trawiennych i stymuluje pracę jelit co przyśpiesza metabolizm, a w efekcie spalanie tłuszczów.

Reguluje przemianę materii - reguluje masę ciała.

Obniża poziom cholesterolu i ciśnienie krwi poprawiając przy tym krążenie.

Czerwona herbata jest obfita w związki mineralne i mikroelementy fluoru, wapnia, manganu i teiny.

Zawiera znaczne ilości olejków eterycznych i białka.

Codzienna czarka czerwonej herbaty ma zbawienny wpływ na działanie organów wewnętrznych: głównie układu pokarmowego i wątroby.

Zawarty w niej fluor pomaga chronić zęby przed próchnicą.

Poprawia pamięć, koncentrację i nastrój.

Przyśpiesza usuwanie toksyn z organizmu. Ma działanie moczopędne.

Wzmacnia organizm.

 

Za poradą osobistych lekarzy pili ja cesarze chińscy zarówno ze względów zdrowotnych, jak i profilaktycznych. Po wielu badaniach zaakceptowana została również w Europie, gdzie doceniono jej szczególne właściwości powodujące utratę nadmiaru tkanki tłuszczowej oraz korzystnie wpływające na metabolizm organizmu.

 

Pu-erh herbata czerwona — częściowo fermentowana, w odróżnieniu od herbaty czarnej - fermentowanej i zielonej — niefermentowanej.

 

Nazwa Pu—erh pochodzi od miejscowości Puer w prowincji Yunnan, dokąd zwożono herbatę na targ z górzystych upraw okolic Simao i Xishuangbanna. Właściwaherbata Pu—erhjest typowym produktem Yunnanu, gdzie rosną specjalne gatunki drzew herbacianych zwanych Qingmao — "Królewskie Drzewa". Herbata Pu-—erh zyskuje swój niepowtarzalny smak i charakterystyczny aromat oraz wyjątkowe właściwości dzięki specjalnemu procesowi produkcji, stosowanemu od blisko dwóch tysięcy lat.

 

W odróżnieniu od innych herbat, które powinny być świeże, Pu-erh musi leżakować w odpowiednich warunkach a jej proces produkcji nie może zostać skrócony. Jest to bardzo ważne, ponieważ w okresie dojrzewania liści powstają w nich charakterystyczne dla tej herbaty flawonoidy.
Camelia sinensis —
roślina, której liście używane są do produkcji herbat zawiera dużo rożnych związków biologicznie czynnych, takich jak garbniki, alkaloidy, flawonoidy, aminokwasy, pierwiastki śladowe (wapń, magnez, żelazo, cynk, mangan, miedź, selen) oraz witaminę E.

 

Herbatę Pu—erh odróżnia od innych herbat duża zawartość tych związków, a szczególnie flawonoidów, które nadają herbacie Pu—erh charakterystyczny smak i aromat ziemi. Flawonoidy wykazują właściwości przeciwutleniające (stabilizatory procesów utleniania), a także odtruwające — wiążą i kompleksują metale i toksyny.

 

Zawarte w herbacie Pu—erh związki aktywują enzymy pokarmowe do wydzielania soków trawiennych oraz pobudzają perystaltykę jelit. Wszystkie te właściwości wpływają na metabolizm tłuszczowy, zmniejszając ilość tłuszczu w tkance podskórnej.

 

 

 

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci