• Ciasteczka bezglutenowe Amarelki BIO 80 g Amarello

Symbol: AEF5-8951A_20160111130324

Pyszne i chrupiące Amarelki to ciastka stworzone z myślą o chorych na celiakię. Wytwarzane są z najbardziej wartościowego zboża na świecieamarantusa. Nasiona amarantusa, nazywane „złotem Inków", zawierają więcej wapnia niż mleko, więcej żelaza niż szpinak, więcej błonnika niż owies* i białko bardziej wartościowe niż sojowe.

7.70
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Średnia dostępność

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Pyszne i chrupiące Amarelki to ciastka stworzone z myślą o chorych na celiakię. Wytwarzane są z najbardziej wartościowego zboża na świecie: amarantusa. Nasiona amarantusa, nazywane „złotem Inków", zawierają więcej wapnia niż mleko, więcej żelaza niż szpinak, więcej błonnika niż owies* i białko bardziej wartościowe niż sojowe.

Skład: melasa buraczana*, ekspandowane nasiona amarantusa* (34%), nasiona sezamu*, ekspandowane ziarno prosa*, miazga sezamowa*, miód* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Wartość energetyczna — 2028 kJ / 483 kcal
Tłuszcz — 19 g
w tym kwasy nasycone — 3,5 g
Węglowodany — 61 g
w tym cukry — 28 g
Błonnik — 7,4 g
Białko — 14 g
Sól — 0,09 g

Magnez — 274 mg (73%)**

Żelazo — 10,8 mg (77%)**

** dzienna referencyjna wartość spożycia

* produkt rolnictwa ekologicznego                                                                                                                                     

Amarello to pierwsza na polskim rynku seria produktów, których skład w większości oparty jest na amarantusie, stworzonych z myślą o chorych na celiakię i osobach uczulonych na gluten. Produkty poddawane są ciągłym testom, by móc zapewnić, że Amarello to gwarancja wspaniałego smaku.

Nasiona amarantusa, nazywane „złotem Inków", zawierają więcej wapnia niż mleko, więcej żelaza  niż szpinak, więcej magnezu niż czekolada, więcej błonnika niż owies* i białko bardziej wartościowe niż sojowe.

*w takich samych ilościach porównywalnych produktów

 

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci