• Chleb słonecznikowy bezglutenowy BIO 2 x 250 g Schnitzer

Symbol: 7645-40136_20150117094859

Chleb słonecznikowy bezglutenowy ma nieporównywalnie łagodny smak, który zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy pieczywa.  

18.90
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 3 dni
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.6 kg

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Wyśmienity chleb słonecznikowy ma nieporównywalnie łagodny smak, który zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy pieczywa. Chlebek do wypieku, co jest gwarancją niesamowitego smaku.

Składniki: woda, skrobia kukurydziana* (30%), naturalny zakwas ryżowy* (mąka ryżowa*, woda), ziarna słonecznika* (6%), mąka ryżowa*, mąka kukurydziana* (3%), olej słonecznikowy*, dekstroza*, łuski płesznika*, białko grochowe, błonnik jabłkowy*, sól morska, drożdże*, substancja zagęszczająca: guma guar*, ksantan, przyprawy*

* Składniki pochodzące z uprawy ekologicznej

Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.

Bez dodatku: glutenu, pszenicy, soi, orzechów, jaj, laktozy. Zawiera naturalny błonnik.

 

Sposób przygotowania: Po rozpakowaniu włożyć do wcześniej nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 200 stopni C przez 15 minut lub pojedyncze kromki opiekać w tosterze.

 

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 871 kJ/207 kcal

 

Tłuszcz: 5,8 g

 

w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,9 g

 

Węglowodany: 31,4 g

 

w tym cukry: 1,3 g

 

Błonnik: 6,6 g

 

Białko: 4,1 g

 

Sól: 1,02 g

 

Informacja alergiczna: Może zawierać śladowe ilości innych orzechów.
 
 
 
Osoby będące na diecie bezglutenowej powinny zwracać szczególną uwagę nie tylko na zawartość glutenu w produktach, ale także unikać wzmacniaczy smaku i konserwantów. Obecnie na rynku istnieje wiele firm oferujących produkty bezglutenowe, jednak bardzo często są one mocno przetworzone, a skład pozostawia wiele do życzenia, ponieważ został wzbogacony o zbędne, szkodliwe dla zdrowia konserwanty i inne dodatki. Warto pamiętać, iż u osób borykających się z alergiami pokarmowymi takie dodatki również mogą wywołać alergię. Dlatego warto wybierać produkty o jak najprostszym składzie.
 

Bez dodatku: glutenu, pszenicy, soi, jaj, drożdży, laktozy.
 
Kraj pochodzenia składników: Niemcy
 
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci