• Chicza, naturalna guma do żucia o smaku limonki BIO 30 g, C. Chiclero

Symbol: 3D94-21283

Swój naturalny smak oraz niepowtarzalną przyjemność żucia Chicza zawdzięcza esencji ze świeżych, dziko rosnących owoców, wonnych ziół oraz aromatycznych przypraw, a jedną z jej podstawowych zalet jest całkowita biodegradowalność. Gdy omawiamy skład eko gum do żucia warto zwrócić uwagę na to czym odróżniają się od konwencjonalnych odpowiedników, a więc czego w składzie nie mają. Wyróżnia się tu brak aspartamu (słodzika). Rolę słodzącą odgrywa syrop z trzciny cukrowej. Dla wielu konsumentów istotne znaczenie ma również to, że Chicza nie zawiera glutenu i laktozy.

6.90
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier DHL (Pobranie) 19
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Średnia dostępność

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Swój naturalny smak oraz niepowtarzalną przyjemność żucia Chicza zawdzięcza esencji ze świeżych, dziko rosnących owoców, wonnych ziół oraz aromatycznych przypraw, a jedną z jej podstawowych zalet jest całkowita biodegradowalność. Zużyty produkt zamienia się w pył już po kilku tygodniach, dodatkowo wzbogacając skład gleby!

Chicza jest dostępna w czterech wyjątkowo skomponowanych smakach: orzeźwiająca mięta, soczysta limonka, aromatyczny cynamon i łagodna mięta.Proste, ekologiczne składniki i naturalna produkcja stanowią rzadkość w dzisiejszym świecie opanowanym przez koncerny produkujące głównie sztuczną gumę do żucia. Popularne produkty zawierają nie więcej niż 5-7% gumy bazowej, zdarza się, że są jej w ogóle pozbawione i zastąpione polimerami czyli plastikiem. W Chiczy naturalnej gumy jest aż 40%!

Pierwszym etapem produkcji Chiczy jest mieszanie chicle z naturalnymi woskami - tak powstaje guma bazowa. Następnie do podgrzanej masy dodaje się organiczne słodziki (wśród których jest, między innymi, mający niski indeks glikemiczny syrop z agawy) i naturalne przyprawy. Końcowym etapem produkcji jest prasowanie i formowanie gotowych kostek gumy do żucia.

Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 398 kcal 
tłuszcz - 0.00 g
węglowodany - 60.00 g 
białko - 0.00 g

Skład Chiczy: sproszkowany syrop z trzciny cukrowej(37%),guma bazowa(35%), glukoza(24%), syrop z agawy(3%), węglan wapnia( E170), aromaty. Wszystkie składniki z wyjątkiem E170 (pochodzenie mineralne) pochodzą z upraw ekologicznych.

Być może zaniepokojenie niektórych wzbudzi węglan wapnia (E 170), ale jest to substancja dodatkowa dopuszczalna w przetwórstwie ekologicznym. Pełni rolę regulatora kwasowości, ma pochodzenie mineralne i w małych dawkach (a o takich mówimy w przypadku gum do żucia) jest nieszkodliwy.

Gdy omawiamy skład eko gum do żucia warto zwrócić uwagę na to czym odróżniają się od konwencjonalnych odpowiedników, a więc czego w składzie nie mają. Wyróżnia się tu brak aspartamu (słodzika). Rolę słodzącą odgrywa syrop z trzciny cukrowej. Dla wielu konsumentów istotne znaczenie ma również to, że Chicza nie zawiera glutenu i laktozy.


 

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci