• Budyń czekoladowy bezglutenowy BIO 40 g Amylon

Symbol: 08E0-8331D_20150221181349

Bezglutenowy, wegański budyń czekoladowy to świetna propozycja na pyszny, wartościowy, szybki deser. Nadaje się do przygotowania zarówno z mlekiem, jak i z napojem roślinnym lub zbożowym oraz cukrem trzcinowym, stewią bądź syropem. Budyń będzie wyśmienicie smakować z kawałkami owoców, wiórkami czekoladowymi, kokosowymi oraz z musem owocowym.     

3.20
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier DHL (Pobranie) 19
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Mało

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Bezglutenowy, wegański budyń czekoladowy to świetna propozycja na pyszny, wartościowy, szybki deser. Nadaje się do przygotowania zarówno z mlekiem, jak i z napojem roślinnym lub zbożowym oraz cukrem trzcinowym, stewią bądź syropem. Budyń będzie wyśmienicie smakować z kawałkami owoców, wiórkami czekoladowymi, kokosowymi oraz z musem owocowym.

Skład: skrobia kukurydziana*, kakao w proszku*(min. 20%)

*produkty pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych

Wartość energetyczna: 1405 kJ / 331 kcal; 
Tłuszcz: 2,3 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g;
Węglowodany: 73 g;
w tym cukry: <0,5 g;
Białko: 4,8 g;
Sól: 0,03 g;

Sposób przygotowania:

Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać ½ szklanki. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (40 g) i pozostawić do zagotowania.
Do ½ szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia. 
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego zużycia.

Kraj pochodzenia: Czechy

Producent daje gwarancję braku zawartości glutenu. Produkt nie zawiera laktozy.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci