• Białko z ryżu (68% białka) BIO 500 g NatVita

Symbol: 0075-47417_20160227100832

Białko ryżowe to najlepsze białko pochodzenia roślinnego przeznaczone dla miłośników fitnessu i zdrowego trybu życia. Idealne dla tych, którzy chcą rozbudowywać mięśnie, stracić tłuszcz i poprawić swoje wyniki sportowe.  W grupie pierwiastków śladowych znajdujących się w białku ryżowym znajduje się żelazo, cynk, mangan, miedź, jod, molibden oraz selen. Są one potrzebne jedynie w niewielkich ilościach, mimo to nadal są niezbędne w transporcie tlenu, wzroście, rozwoju, regeneracji, utrzymaniu zdrowia kości, chrząstek i utrzymaniu błon komórkowych. Dodatkowe składniki mineralne przynoszące wiele korzyści, nawet jeśli nie są one uważane za niezbędne.   

43.50
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Mało
Waga 0.5 kg

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Białko ryżowe to najlepsze białko pochodzenia roślinnego przeznaczone dla miłośników fitnessu i zdrowego trybu życia. Idealne dla tych, którzy chcą rozbudowywać mięśnie, stracić tłuszcz i poprawić swoje wyniki sportowe. 

W grupie pierwiastków śladowych znajdujących się w białku ryżowym znajduje się żelazo, cynk, mangan, miedź, jod, molibden oraz selen. Są one potrzebne jedynie w niewielkich ilościach, mimo to nadal są niezbędne w transporcie tlenu, wzroście, rozwoju, regeneracji, utrzymaniu zdrowia kości, chrząstek i utrzymaniu błon komórkowych. Dodatkowe składniki mineralne przynoszące wiele korzyści, nawet jeśli nie są one uważane za niezbędne. 

 

Ryż stanowi bezpieczną i łagodną dla układu pokarmowego alternatywę. Ponadto jest hipoalergiczny. Ryż jest doskonałym źródłem białka, które nie powoduje rozstroju żołądka, wzdęć, ani nie wywołuje niebezpiecznych reakcji alergicznych. Zarówno serwatka jak i soja mogą wywoływać alergię i nadwrażliwość. Serwatka powstaje z produktów ubocznych nabiału i osoby z nadwrażliwością na laktozę mogą mieć z tego powodu problemy. Niestety, nie są w tym odosobnione. Wielu ludzi, którzy nie mają żadnych problemów z nabiałem, nadal może doświadczać gazów, wzdęć i problemów trawiennych. Soja z kolei zawiera fitoestrogeny, które naśladują ludzkie hormony, co może mieć negatywne skutki. Alergie na soję są również powszechne.

Produkt odpowiedni dla osób chcących zwiększyć dzienne spożycie wysokowartościowego białka. Ma tą zaletę, że jest łatwo przyswajalne dla ludzkiego organizmu, dzięki czemu może stanowić szczególnie cenny element diety dla osób trenujących i uprawiających sport.

Odpowiedni dla wegan i wegetarian — jest produktem roślinnym!

 

Wartość odżywcza

w 100g

Wartość energetyczna:

1640 kJ/ 388 kcal

Białko:

68,1 g

Węglowodany:

16,5 g

w tym cukier:

3,7 g

Tłuszcz:

4,7 g

w tym nasycone kwasy tłuszczowe:

1,1 g

Błonnik:

3,7 g

Sól:

< 125mg



Sposób użycia: 30 g proszku rozprowadzić w mikserze lub shakerze w 150—250 ml wody lub mleka roślinnego.

W zależności od masy ciała całkowite dzienne zapotrzebowanie na białko (100 RDA) zaspokoją 2—3 porcje.

 

NatVita.pl

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci