• Bezglutenowy wegański środek żelujący do robienia konfitur BIO 32 g BioVegan

Symbol: E2C9-8048C_20170624120931

Środek żelujący do żywności. 32 g proszku wystarczają na ok. 1 kg owoców lub ok. 600 ml soku. 

5.50
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier DHL (Pobranie) 19
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Duża dostępność

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Środek żelujący do żywności. 32 g proszku wystarczają na ok. 1 kg owoców lub ok. 600 ml soku. 

Składniki: skrobia ziemniaczana*, maranta w proszku*, środek żelujący (agar agar, pektyna)* 
(*certyfikowany składnik ekologiczny)

Sposób przygotowania:
1 kg drobnych lub pokrojonych owoców lub 600 ml zimnego soku,dodać zawartość torebki i wymieszać.Dodać 4 łyżki soku z cytryny lub 3 g kwasku cytrynowego. Następnie dodać  300 g słodzika lub cukru. Zagotować mieszając ok 3 minut. Gorącą konfiturę przelać do słoików, zakręcić i pozostawić stojące na wieczku.

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna: 1402 kJ / 330 kcal; 
Tłuszcz: < 0,1 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1 g;
Węglowodany: 81,10 g; 
w tym cukry: 0,90 g; 
Błonnik: 2,90 g;
Białko: < 0,1 g; 
Sól: 
0,24 g

Jednostka certyfikująca: DE-006
Pochodzenie surowców: Austria

 

BIOVEGAN

Osoby będące na diecie bezglutenowej powinny zwracać szczególną uwagę nie tylko na zawartość glutenu w produktach, ale także unikać wzmacniaczy smaku i konserwantów. Obecnie na rynku istnieje wiele firm oferujących produkty bezglutenowe, jednak bardzo często są one mocno przetworzone, a skład pozostawia wiele do życzenia, ponieważ został wzbogacony o zbędne, szkodliwe dla zdrowia konserwanty i inne dodatki. Warto pamiętać, iż u osób borykających się z alergiami pokarmowymi takie dodatki również mogą wywołać alergię. Dlatego warto wybierać produkty o jak najprostszym składzie.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci