• Bezglutenowy sos pieczarkowy BIO 18 g BioVegan

Symbol: E2C9-8048C_20151105211755

Ekologiczny sos pieczarkowy bezglutenowy marki BioVegan w swoim składzie zawiera ponad 20% ekologicznych pieczarek. Duże kawałki grzybów sprawiają, że sos ten posiada prawdziwy smak i zapach świeżych grzybów.   Sos pieczarkowy wspaniale nadaje się do wszystkich rodzajów makaronów, warzywnych talerzy, ziemniaków czy ryżu. Dla jeszcze lepszego smaku do sosu BioVegna można dodać kilka łyżek śmietany lub odrobinę białego wina.

3.90
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Średnia dostępność

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon
Ekologiczny sos pieczarkowy bezglutenowy marki BioVegan w swoim składzie zawiera ponad 20% ekologicznych pieczarek. Duże kawałki grzybów sprawiają, że sos ten posiada prawdziwy smak i zapach świeżych grzybów.
 
Sos pieczarkowy wspaniale nadaje się do wszystkich rodzajów makaronów, warzywnych talerzy, ziemniaków czy ryżu. Dla jeszcze lepszego smaku do sosu BioVegna można dodać kilka łyżek śmietany lub odrobinę białego wina.

Sos pieczarkowy marki BioVegan wytworzony jest bez użycia chemii i spełnia kryteria czystego ekologicznie produktu. Producent daje gwarancję całkowitego braku zawartości glutenu. Produkt nie zawiera laktozy.

Skład: skrobia kukurydziana *, pieczarki * (22,5%, cięte i w proszku), sól kamienna, surowy cukier trzcinowy *, zagęstnik: mączka chleba świętojańskiego *, bulion warzywny * (bez dodatku drożdży i selera), karob *, przyprawy * (gałka muszkatołowa *, ziele angielskie *) regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
* składnik z kontrolowanych upraw ekologicznych

Wartość energetyczna: 33 kcal /136 kJ

Wartości odżywcze w 100 g:

białko 0,8 g

tłuszcz 2,1 g

węglowodany 2,3 g

Jednostka certyfikująca: DE-006
Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE

BIOVEGAN

Osoby będące na diecie bezglutenowej powinny zwracać szczególną uwagę nie tylko na zawartość glutenu w produktach, ale także unikać wzmacniaczy smaku i konserwantów. Obecnie na rynku istnieje wiele firm oferujących produkty bezglutenowe, jednak bardzo często są one mocno przetworzone, a skład pozostawia wiele do życzenia, ponieważ został wzbogacony o zbędne, szkodliwe dla zdrowia konserwanty i inne dodatki. Warto pamiętać, iż u osób borykających się z alergiami pokarmowymi takie dodatki również mogą wywołać alergię. Dlatego warto wybierać produkty o jak najprostszym składzie.

 

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci