• Bezglutenowe krówki o smaku piernikowym BIO 150 g Eko Florka

Symbol: D568-2875F_20180126094415

Krówki BIO zawierają w swoim składzie m.in. nierafinowany cukier trzcinowy bio, mazurskie świeże masło ekologiczne extra oraz aromatyczną wanilię bio Burbon. Wyeliminowano natomiast syrop glukozowy, skrobiowy i utwardzone tłuszcze roślinne, które to składniki powszechnie używane są obecnie do produkcji krówek konwencjonalnych.

8.40
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.2 kg

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Krówki BIO pierniczkowe nawiązujące do tradycyjnego smaku z nutą przypraw korzennych, ręcznie formowane i zawijane. Wyprodukowane z certyfikowanych surowców pochodzących z upraw rolnictwa ekologicznego z UE i spoza UE.

Krówki BIO zawierają m.in. nierafinowany cukier trzcinowy bio, mazurskie, świeże masło ekologiczne extra oraz aromatyczną wanilię bio Burbon. Ze składu wyeliminowano syrop glukozowy, skrobiowy i utwardzone tłuszcze roślinne, które to składniki powszechnie używane są obecnie do produkcji krówek konwencjonalnych.

Krówki BIO tuż po wyprodukowaniu są miękkie i ciągnące. Z upływem czasu nabierają smaku, ulegają scukrzeniu i stają się bardziej kruche.

Krówka BIO nie zawiera glutenu.

Składniki: nierafinowany cukier trzcinowy*, mleko w proszku odtłuszczone*, syrop ryżowy*, masło extra*, olej kokosowy*, cynamon*, imbir*, goździki*, gałka muszkatałowa*, kolendra*, kardamon zielony*, pieprz czarny*, anyż biedrzeniec*, wanilia Bourbon*

*certyfikowany składnik ekologiczny

Alergeny: laktoza z mleka. Produkt może zawierać orzeszki ziemne i inne orzechy, soję, sezam, jaja, seler.

Wartość energetyczna: 1670 kJ / 395 kcal
Tłuszcz:  6,0 g;
w tym kwasy nasycone: 4,4 g;
Węglowodany: 79 g;
w tym cukry: 67 g;
Białko: 4,8 g
Sól: 0,16 g

logotyp

 

Ekoflorka jest marką słodyczy bio, w której zawarte są tradycyjne sposoby wytwarzania, oryginalny smak oraz najwyższą jakość certyfikowanych surowców pochodzących z upraw rolnictwa ekologicznego.

Wszystkie słodycze produkowane są ręcznie — łącznie z etapami formowania i pakowania. Dbałość o wysoką jakość produktów przekłada się również na ich niepowtarzalny smak. Sztandarowym produktem jest krówka BIO, która produkowana jest według tradycyjnej receptury, a smakiem nawiązuje do tradycyjnych krówek.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci