• Bezglutenowa mąka kokosowa BIO 500 g Cocomi

Symbol: DC87-60466_20150910103609

Mąka kokosowa Cocomi wykonana jest ze świeżego miąższu kokosowego, który jest uprzednio suszony w niskich temperaturach (poniżej 60 stopni Celsjusza), odtłuszczony i drobno zmielony.  Mąkę kokosową można używać jako składnik do wypieków ciast i ciastek, pieczywa, naleśników, biszkoptów, sprawdzi się także jako zagęszczacz do zup i sosów, jogurtów, lodów, koktajli mlecznych i owocowych, Warto zastosować ją jako panierkę, posypkę do potraw i deserów oraz dodatek do musli. Idealna do dań w kuchni azjatyckiej i hinduskiej

12.90 -36% 8.20
Do końca promocji pozostało:
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.6 kg

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Mąka kokosowa Cocomi wykonana jest ze świeżego miąższu kokosowego, który jest uprzednio suszony w niskich temperaturach (poniżej 60 stopni Celsjusza), odtłuszczony i drobno zmielony. 

Mąkę kokosową można używać jako składnik do wypieków ciast i ciastek, pieczywa, naleśników, biszkoptów, sprawdzi się także jako zagęszczacz do zup i sosów, jogurtów, lodów, koktajli mlecznych i owocowych, Warto zastosować ją jako panierkę, posypkę do potraw i deserów oraz dodatek do musli. Idealna do dań w kuchni azjatyckiej i hinduskiej

Mąka może być spożywana przez osoby wrażliwe na gluten i inne alergie pokarmowe, diabetyków, wegan,wegetarian.

Mąka ta powstaje z surowych, nieprażonych wiórków kokosowych i jest zmielona na zimno w temperaturze poniżej 40°C, dzięki czemu zachowuje komplet nienaruszonych witamin, minerałów, enzymów i antyoksydantów. Wiórki kokosowe zawierają wiele witamin i minerałów. Mąka kokosowa ma niską zawartość tłuszczu, nie zawiera cholesterolu. Jest bogata w białko i błonnik, nie zawiera glutenu.

Zastosowanie: mąka kokosowa może zastąpić tradycyjną mąkę. Nadaje się do do pieczenia, przygotowania surowych deserów, może również być użyta jako posypka lodów,do sałatek, a także jako panierka. W połączeniu z mlekiem orzechowym, źródlaną wodą, napojem kakao lub świeżo wyciśniętym sokiem może być użyta do stworzenia napoju bogatego w błonnik, który pomoże uregulować przemianę materii.

Palma kokosowa znana jest pod nazwa `kalpa vriksha`, co znaczy drzewo dostarczajace wszystkiego, co potrzebne do życia. W języku malajskim natomiast, znana jest jako "pokok seribu guna", co oznacza "drzewo tysiąca zastosowań" na Filipinach nazywa się ją "drzewem życia" zaś mieszkańcy wysp Pacyfiku o owocu palmy kokosowej mówią "lekarstwo na wszelkie choroby".

  •    zawiera kwas laurynowy,
  •    jest bogatym źródłem błonnika pokarmowego (ponad 40%),
  •    nie zawiera pszenicy/glutenu,
  •    niskotłuszczowa,
  •    ma niskie IG.

Skład: kokos organiczny 100%

Wartość energetyczna: 1363 kJ / 330 kcal
Tłuszcz: 12 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 10,8 g
Węglowodany: 15 g
w tym cukry: 15 g
Błonnik: 48,6 g
Białko: 16, 2 g 
Sól: 0,06 g

 

image

 

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci