• Bezglutenowa mąka gładka z ciecierzycy BIO 450 g Bio Harmonie

Symbol: 8407-493D5_20170221161325

Mąka z ciecierzycy jest wyśmienitym źródłem wapnia, białka, magnezu, cynku oraz żelaza. Ma bladożółty kolor i używa się do robienia wielu indyjskich potraw. Można stosować jako mąkę do robienia omletów, naleśników, ciężkich ciast oraz pasztetów. Ciasto z niej nie rośnie, głównie używa się jej do zagęszczania potraw. 

11.80
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Mało
Waga 0.5 kg

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Mąka z ciecierzycy to produkt bezglutenowy, zawartość glutenu jest zgodna z obowiązującymi normami i jest niższa, niż 20 mg/kg. Produkt ekologiczny, certyfikowany. Mąka z ciecierzycy jest wyśmienitym źródłem wapnia, białka, magnezu, cynku oraz żelaza. Ma bladożółty kolor i używa się do robienia wielu indyjskich potraw. Można stosować jako mąkę do robienia omletów, naleśników, ciężkich ciast oraz pasztetów. Ciasto z niej nie rośnie, głównie używa się jej do zagęszczania potraw. Może służyć jako dodatek do zwykłej mąki w wypiekach. Jest bogata m.in. w kwas foliowy, około 100 gramów zapewnia 120% dziennego zapotrzebowania ten ważny składnik diety, a dotyczy to zwłaszcza kobiet w ciąży. Ponad to ciecierzyca jest bogata w błonnik, NNKT i żelazo (42% dziennego zapotrzebowania), potas (27%), wit. B1 (58%), wit. B6 (27%), fosfor (45%), magnez (31%), cynk (32%), selen (26%) i mangan (67%) i miedź (26%).

Skład: ekologiczna mąka z ciecierzycy* 100%

*składniki pochodzące z kontrolowanych upraw

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci