• Batonik amarantusowy bezglutenowy BIO 30 g Amarello

Symbol: 3707-77872

Bezglutenowy batonik amarantusowy Amarello to zdrowa. smaczna, lekkostrawna przekąska, bogata w białko i żelazo na bazie ekspandowanych nasion amarantusa.W 100% składa się z ekologicznych i bezglutenowych surowców. To mieszanka zbóż, bakalii i owoców połączonych pożywną melasą i syropem z agawy. Wyjątkowy batonik nie zawierający białego cukru i białej mąki. Wyśmienity jako przekąska w pracy i szkole.

5.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.03 kg

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Bezglutenowy batonik amarantusowy to zdrowa smaczna, lekkostrawna przekąska, bogata w białko i żelazo na bazie ekspandowanych nasion amarantusa.

W 100% składa się z ekologicznych i bezglutenowych surowców. To mieszanka zbóż, bakalii i owoców połączonych pożywną melasą i syropem z agawy. Wyjątkowy batonik nie zawierający białego cukru i białej mąki. Wyśmienity jako przekąska w pracy i szkole.

Skład: syrop z agawy*, ekspandowane nasiona amarantusa* (27%), melasa buraczana*, płatki kukurydziane*, proso ekspandowane*, nasiona sezamu*, olej kokosowy*, rodzynki*, malina liofilizowana*.
* produkt rolnictwa ekologicznego


Wartość odżywcza

100 g

25 g (baton)

wartość energetyczna

1996kJ (475 kcal)

499 kJ (119 kcal)

białko

9 g

2,3 g

węglowodany

69 g

17 g

w tym cukry

29 g

7 g

tłuszcz

17 g

4,2 g

w tym kwasy nasycone

9 g

2,4 g

błonnik

6 g

1,5 g

sód

0,12 g

0,03 g

żelazo

4,7 mg (33%*)

1,2 mg (8%*)

magnez

140 mg (37%*)

35 mg (9%*)

* procent zalecanego dziennego spożycia

Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych i migdałów.

Produkt wegański: bez laktozy, mleka, glutenu i drożdży!

Amarello to pierwsza na polskim rynku seria produktów, których skład w większości oparty jest na amarantusie, stworzonych z myślą o chorych na celiakię i osobach uczulonych na gluten. Produkty poddawane są ciągłym testom, by móc zapewnić, że Amarello to gwarancja wspaniałego smaku.

Nasiona amarantusa, nazywane „złotem Inków", zawierają więcej wapnia niż mleko, więcej żelaza  niż szpinak, więcej magnezu niż czekolada, więcej błonnika niż owies* i białko bardziej wartościowe niż sojowe.

*w takich samych ilościach porównywalnych produktów

 

image

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci