• Amarantus ekspandowany z miodem bezgluenowy BIO 160 g Amarello

Symbol: 3707-77872_20140523155903

Amarantus ekspandowany to idealny dodatek do mleka, jogurtów, musli, wypieków i deserów lub sycąca przekąska w trakcie dnia. Amarantus to zboże uprawiane w Andach przez starożytnych Inków i współczesnych mieszkańców Peru. Produkt wegetariański: bez laktozy, mleka, glutenu i drożdży.

8.90
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.2 kg

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon
Amarantus ekspandowany to idealny dodatek do mleka, jogurtów, musli, wypieków i deserów, lub sycąca przekąska w trakcie dnia. Amarantus to zboże uprawiane w Andach przez starożytnych Inków i współczesnych mieszkańców Peru.

Amarantus zawiera bardzo dużo błonnika. W jego ziarnie ukryte są także cenne kwasy tłuszczowe (jedno i wielonasycone) i bogactwo związków mineralnych: żelaza, wapnia i magnezu - dlatego poleca się go kobietom w ciąży oraz osobom mającym problemami z układem nerwowym i kostnym. Amarantus nie zawiera glutenu.
Amarantus zawiera więcej wapnia niż mleko, więcej żelaza niż szpinak, więcej magnezu niż czekolada, więcej błonnika niż owies*. Zawarte w nim białko jest bardziej wartościowe niż to w soi, a skrobia bardziej lekkostrawna niż ta w kukurydzy.

* w takich samych ilościach porównywanych produktów

Skład: ekspandowane nasiona amarantusa*, syrop buraczany*, miód* (5%)

* produkt rolnictwa ekologicznego
 
Sposób użycia: jako dodatek do mleka, jogurtu, musli, deserów lub do bezpośredniego spożycia.
 

Wartość odżywcza 100 g produktu:

wartość energetyczna

1754 kJ (417 kcal)

białko

18 g

węglowodany

63 g

w tym cukry

0,4 g

tłuszcz

8 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

3 g

błonnik

14 g (54%*)

sód

0,02 g

wapń

150 mg (19%*)

magnez

250 mg (66%*)

żelazo

7.6 mg (54%*)

Produkt wegetariański: bez laktozy, mleka, glutenu i drożdży!

 

 

Amarello to pierwsza na polskim rynku seria produktów, których skład w większości oparty jest na amarantusie, stworzonych z myślą o chorych na celiakię i osobach uczulonych na gluten. Produkty poddawane są ciągłym testom, by móc zapewnić, że Amarello to gwarancja wspaniałego smaku.

Nasiona amarantusa, nazywane „złotem Inków", zawierają więcej wapnia niż mleko, więcej żelaza  niż szpinak, więcej magnezu niż czekolada, więcej błonnika niż owies* i białko bardziej wartościowe niż sojowe.

*w takich samych ilościach porównywalnych produktów

 

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci