• Acerola mielona 18% BIO 50 g NatVita

Symbol: D7F2-4304D_20141127162307

Acerola jest owocem najbogatszym w witaminę C. Zawierają do 4,5% witaminy C (czyli 4500 mg na 100 g owocu), a więc prawie 100 razy więcej niż w owocach cytrusowych i ponad 10 razy więcej niż w porzeczce czarnej. Jeden lub dwa owoce aceroli, zależnie o wielkości i zawartości kwasu askorbinowego, zapewniają rekomendowaną dzienną dawkę witaminy C.

17.90
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.1 kg

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Acerola mielona (Malpighia glabra) to 18 % zawartości naturalnej witaminy C z owoców wiśni aceroli, bez dodatku syntetycznej witaminy.

Skład: BIO Acerola mielona, BIO Maltodextryna

Propozycja podania: około 1 g (1/2 łyżeczki) dodać do wody (250 ml) lub napoju i dobrze wymieszać, spożywać dwa razy dziennie.

Kraj pochodzenia: Brazylia

Acerola jest owocem najbogatszym w witaminę C. Zawierają do 4,5% witaminy C (czyli 4500 mg na 100 g owocu), a więc prawie 100 razy więcej niż w owocach cytrusowych i ponad 10 razy więcej niż w porzeczce czarnej. Jeden lub dwa owoce aceroli, zależnie o wielkości i zawartości kwasu askorbinowego, zapewniają rekomendowaną dzienną dawkę witaminy C.

Acerola, zwana także Wiśnią z Barbados. jest owocem najbogatszym w witaminę C. Zawierają do 4,5% witaminy C (czyli 4500 mg na 100 g owocu), a więc prawie 100 razy więcej niż w owocach cytrusowych i ponad 10 razy więcej niż w porzeczce czarnej. Jeden lub dwa owoce aceroli, zależnie o wielkości i zawartości kwasu askorbinowego, zapewniają rekomendowaną dzienną dawkę witaminy C.

Acerola zawiera również wiele innych substancji, takich jak :

— witamina A (bardzo dużo, nawet  1000-9500 μg w 100 g),

— witamina B1,

— witamina B2,

— niacyna PP,

— białka,

— żelazo (ułatwiające przyswajanie witaminy C),

— fosfor,

— wapń,

— magnez,

— mangan,

— kwas jabłkowy

Acerola jest znakomitym źródłem naturalnej witaminy C i A o dużej wyjątkowej aktywności i w naturalnych kompleksach. Ta wyjątkowa kompozycja, według aktualnego stanu wiedzy, zwiększa działanie witaminy C w naszym organizmie i wzmaga produkcję przeciwciał, oraz znacznie wspomaga działanie przeciwutleniaczy.

Acerola znakomicie sprawdza się przy przeziębieniach, ponieważ wzmaga produkcję przeciwciał. Pomaga budować naturalną odporność, dzięki temu organizm jest odporny na choroby. Ponad to acerola wzmacnia budowę naczyń krwionośnych, jest pomocna w prawidłowej produkcji kolagenu. Chroni przed niekorzystnym działaniem wolnych rodników, pomaga eliminować zmęczenie. Składniki zawarte w aceroli pozwalają lepiej wchłaniać żelazo. Acerola pomaga utrzymać dobry stan serca i ogólnie układu krążenia, także dziąseł. Pomaga także w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego i ma znaczącą rolę w produkcji wielu enzymów.

 

NatVita.pl

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci