
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
- Kategorie
-
Acerola 25% — sproszkowany ekstrakt z owoców aceroli 200 g KenayAG


Krzew aceroli osiąga wysokość 5 metrów. Jasnoczerwone owoce są wielkości wiśni, a dojrzałe mają przyjemny lekko cierpki smak. Acerola jest uprawiana na terenach północno—wschodniej Brazylii, Jamajki i Ameryki centralnej. Acerola zawiera bardzo dużą porcję witaminy C. Witamina C jest silnym antyutleniaczem, bierze udział w syntezie kolagenu, hormonów, we wchłanianiu żelaza i procesach detoksykacyjnych. Uszczelnia naczynia krwionośne. Wpływa korzystnie na odporność organizmu, działa antyoksydacyjnie — usuwa wolne rodniki, chroniąc komórki przed uszkodzeniami i procesami starzenia. Witamina C ważna jest dla budowy i utrzymania zdrowych kości i chrząstek.
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 12.6 |
Dostępność |
Mało
|
Waga | 0.3 kg |
Kod kreskowy | |
EAN |
Zamówienie telefoniczne: 508 385 661
Zostaw telefon |
Krzew aceroli osiąga wysokość 5 metrów. Jasnoczerwone owoce są wielkości wiśni, a dojrzałe mają przyjemny lekko cierpki smak. Acerola jest uprawiana na terenach północno—wschodniej Brazylii, Jamajki i Ameryki centralnej. Acerola zawiera bardzo dużą porcję witaminy C.
Witamina C jest silnym antyutleniaczem, bierze udział w syntezie kolagenu, hormonów, we wchłanianiu żelaza i procesach detoksykacyjnych. Uszczelnia naczynia krwionośne. Wpływa korzystnie na odporność organizmu, działa antyoksydacyjnie — usuwa wolne rodniki, chroniąc komórki przed uszkodzeniami i procesami starzenia. Witamina C ważna jest dla budowy i utrzymania zdrowych kości i chrząstek.
Wspomaga organizm w okresie nasilonego działania czynników wywołujących przeziębienia.
Składniki: 25% ekstrakt z owoców aceroli, maltodekstryna z tapioki (nośnik), kwas askorbinowy, wodorotlenek wapnia, anatto (pomarańczowoczerwony barwnik, otrzymywany naturalnie z nasion drzewa tropikalnego arnoty właściwej)
Acerola — ekstrakt z owoców 25% (Malpighia gabra) Opakowanie zawiera: 200 g |
|||
Wartość odżywcza w 100 g produktu |
Ilość |
%RWS* |
|
Wartość energetyczna 1641 kJ/392 kcal |
|||
Białko: |
0,5 g |
— |
|
Węglowodany: |
94,3 g |
— |
|
Cukier |
1,9 g |
— |
|
Błonnik |
11,6 g |
— |
|
Tłuszcz |
1,4 g |
— |
|
Pozostałe |
|||
Sód |
31,6 mg |
— |
|
Witamina C |
27 780 mg |
34 725% |
* referencyjne wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Zalecana porcja dzienna: 2—3 łyżeczki dziennie
Sposób użycia: acerolę, dzięki uniwersalnej postaci jaką jest proszek można spożywać według uznania np. z jogurtem lub koktajlem warzywno—owocowym
Certyfikaty: Bez GMO, Food grade, Certyfikat koszerności
Sposób przechowywania: przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej
Kraj pochodzenia: Brazylia








- Producenci