• Acerola 25% — sproszkowany ekstrakt z owoców aceroli 100 g KenayAG

Symbol: FD07-60832_20160927120202

Krzew aceroli osiąga wysokość 5 metrów. Jasnoczerwone owoce są wielkości wiśni, a dojrzałe mają przyjemny lekko cierpki smak. Acerola jest uprawiana na terenach północno—wschodniej Brazylii, Jamajki i Ameryki centralnej. Acerola zawiera bardzo dużą porcję witaminy C. Witamina C jest silnym antyutleniaczem, bierze udział w syntezie kolagenu, hormonów, we wchłanianiu żelaza i procesach detoksykacyjnych. Uszczelnia naczynia krwionośne. Wpływa korzystnie na odporność organizmu, działa antyoksydacyjnie — usuwa wolne rodniki, chroniąc komórki przed uszkodzeniami i procesami starzenia. Witamina C ważna jest dla budowy i utrzymania zdrowych kości i chrząstek.

42.90
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.2 kg

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Krzew aceroli osiąga wysokość 5 metrów. Jasnoczerwone owoce są wielkości wiśni, a dojrzałe mają przyjemny lekko cierpki smak. Acerola jest uprawiana na terenach północno—wschodniej Brazylii, Jamajki i Ameryki centralnej. Acerola zawiera bardzo dużą porcję witaminy C.

Witamina C jest silnym antyutleniaczem, bierze udział w syntezie kolagenu, hormonów, we wchłanianiu żelaza i procesach detoksykacyjnych. Uszczelnia naczynia krwionośne. Wpływa korzystnie na odporność organizmu, działa antyoksydacyjnie — usuwa wolne rodniki, chroniąc komórki przed uszkodzeniami i procesami starzenia. Witamina C ważna jest dla budowy i utrzymania zdrowych kości i chrząstek.

Wspomaga organizm w okresie nasilonego działania czynników wywołujących przeziębienia.

Składniki: 25% ekstrakt z owoców aceroli, maltodekstryna z tapioki (nośnik), kwas askorbinowy, wodorotlenek wapnia, anatto (pomarańczowoczerwony barwnik, otrzymywany naturalnie z nasion drzewa tropikalnego arnoty właściwej)

Acerola — ekstrakt z owoców 25% (Malpighia gabra)

Opakowanie zawiera: 200 g

Wartość odżywcza w 100 g produktu

Ilość

%RWS*

Wartość energetyczna 1641 kJ/392 kcal

Białko:

0,5 g

Węglowodany:

94,3 g

Cukier

1,9 g

Błonnik

11,6 g

Tłuszcz

1,4 g

Pozostałe

Sód

31,6 mg

Witamina C

27 780 mg

34 725%

 

* referencyjne wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)

Zalecana porcja dzienna: 2—3 łyżeczki dziennie

Sposób użycia: acerolę, dzięki uniwersalnej postaci jaką jest proszek można spożywać według uznania np. z jogurtem lub koktajlem warzywno—owocowym

Certyfikaty: Bez GMO, Food grade, Certyfikat koszerności

Sposób przechowywania: przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej

Kraj pochodzenia: Brazylia

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci